Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dusmojos un raudu....
Tāda situācija:
Firma veic mežizstrādes pakalpojumus un visu gadu piestādīja rēķinus.Sagrāmatoju noliktavā un finanēs.Viss it kā kārtībā.šodien direktors pasaka,ka tie bija avansa maksājumi,ko mēs maksājām un būšot galīgais rēķins par visu,ka jānoņem samakšātā nauda un maksās atlikumu.Kā lai tagad to visu sagrāmato -:-@ Es esot pati vainīģa .ka nekontrolēju (nezināju)ka tie bija jāgrāmato kā avnsa maksājumi un tagad lai galā tiekot pati.Parastifirmas raksta avansa maksājuMS-šie nerakstīja.Kā es to varu zināt?
Atbildes (20)
Vai tad nekāda līguma nebija, kur tas atrunāts?!
Vispirms sazinieties ar tās firmas grāmatvedi un tikai tad raudiet, jo stipri iespējams, ka vadītājs tikai tā domā.
Nu bet galīgi nav ko pārdzīvot jo SAMAKSĀTIE avansa rēķini jau ir jāiegrāmato tieši tāpat ka ja tie nebūtu avansa bet "īstie".Vienīgi varēja tad grāmatot uz sam. avansu nevis uz
7.gr Bet tā kā tas ir gada robežās nekāda vaina arī nebūs ja iegrāmatots uz 7xxx. Saņemsiet tagad kopīgo un iegrāmatosiet starpību.Nekas taču nemainās.
Paldies,meitenes,tā kā palika vieglāk.:-S
Sagrāmatoju noliktavā - это интересно на основании чего?
Uz rēķinu pamata. Kaut gan kāpēc pakalpojumus grāmatot noliktavā;-)
Man jāparāda cik m3 un no kādas cirsmas tiek izvesti.
Un tie ir dar;ijumi ar kokmateriāliem ,kas jāsniedz VID kokmateriālu pielikumā.
tad kas tur īsti ir- mežistrādes pakalpojums vai ciršans tiesību iegāde un izcirstās kubattūras realizācija? Darījumi ar kokmateriāliem ja tā ir mežizstrādes pakalpojuma sniegšana priekš kam noliktavā??? Tas ka jāuzrāda kokmateriālu pielikumā jau nenozīmē, ka jāvada noliktavā pakalpojums.
Tas ir pakalpojums kokmateriāliem,un VID jāsniedz ziņas par 1.kokmat.realizāciju,2.pakalpojumu realizāciju,3.kokmateriālu ieg;adi,4)pakalpojumu iegādi kokmateriāliem.Un tas viss iet noliktavā m3,cenās un summās.Un tikai noliktavā ir visie šie reģistri,kas jādod VID,un tikai no noliktavs es varu Tildes Jumī to visu izprintēt.Tā ka ar to viss man ir pilnīgā kārtībā.Man ir ap 200.p/z ,kas jāvada noliktavā .Ievadot pa taisno iekšā finansēs,es to dabūt ārā nevaru.
Man ir dazādi pakalpojumi kokmateriāliem-ir kuri nav jāvada noliktavā un atskaite nav jāDOD-piem.pamežu tīrišana.Pārējie komateriālu izvešana un pievešana ir kaut kas pavisam
cits.Esdomāju koku meitenes,kas strādā mežizstrādes uzņēmumos to visu saprot.
Pielikums par sniegtajiem pakalpojumiem saistībā ar kokmateriāliem ir jādod par visiem pakalpojumiem arī par pameža tīrīšanas pakalpojumiem.Kāpēc tad domājiet ka par tiem nav jādod? Un atskaite VID saistībā ar PVN ir tikai summās nevis m3.
Protams savām vajadzībām jau var uzskaitīt par cik m3 sniegti pakalpojumi tā teikt vadības grāmatvedības vajadzībām.
Kaut gan strādāju arī ar kokm. un Cleo cik domāju arī , es nekad nevadu pakalpojumus caur noliktavu tikai caur grāmatojumiem. Tiesa strādāju ar ZALKTI nevis ar Tildes Jumi varbūt tur citas īpatnības.
Par pamežu tīrīšanu jādog-tā iet-pielikumā PVN-1.Pārējie caur noliktavu,jo visas atskaites par kokmateriāliem iet caur noliktavu.Undrukājas PVN 6 tikai no noliktavas.Jaes ievadīšu tikai caur grāmatojumiem,kā es dabūšu atskaiti?jA jums ir maz dar'jumu ar kokmateriāliem,tad es to saprotu-jūs atskaiti rakstat no rokas.Batman no rokas nav iespējams.jo ļoti lielas summas un visi pārsvarā darījumi ir ar kokmateri\aliem.
Domāju pameža tīrīšana arī ir ar kokmateriāliem saistīts pakalpojums un jāpiemēro PVN pēc 13.2.primpanta noteikumi un arī jāparāda PVN pielikumā par kokmateriāliem - sniegtie pakalpojumi sasitīti ar kokm.nevisPVN 1.( tā vismaz mums teica VID).
Es visu grāmatoju caur noliktavu un tad eksportēju uz finansem, strādāju DAISĀ. Mums ir iepirktas cirsmas un mežizstrādes pakalpojumus mums sniedz darbuzņēmēji, rēķinus grāmatoju noliktavā un tad tie forši paši sanāk atskaitēs vajadzīgajās vietās, tikai pareizi jānokontē un jāveido prece vai arī jāietilpina preču grupā. Es domāju, ja programma saprot, ka ievadītais ar - zīmi ir jānomīnuso, tad jau var veikt korekcijas uz pēdējā saņemtā (gala )rēķina, uztaisot grāmatvedības izziņu un kopiju pieliekot trešajai personai saprašanai pie atskaitēm, lai nav lieki jautājumi, tikai iedodiet izziņu apstiprināt vadītājam. Un nostādiet sevi kā zinošu un protošu priekšniecības acīs un atbildes var jau forumā uzklausīt un visu labi izdomājot, īzdarīt pareizi. Priekšniecība jau vienmēr grib, lai grāmatvedis visu nolasa no acīm un saprot no pusvārda, tikai mieru un vēsu prātu, priekšniekam jau vienmēr taisnība, bet jāprot arī par savu taisnību pastāvēt un pierādīt savas zināšanas un spējas un lai viņi vienreiz saprot, ka bez laba grāmatveža firma drīz aizies pa burbuli
Nu to viņi saprot tikai tad kad gadījies slikts un gandrīz nogājuši par burbuli8-)
Es arī tā daru kā Mickevin,no noliktavas eksport'ju uz finansēm.ļoti ērti.Par pamežiem-VID neprasa pie kokm.pakalpojumiem.Tā mēs darām jau desmit
gadus.Jotie darījumi apliekas ar PVN 18%.
Interesanti man VID apgalvoja tieši pretēji ka pameža izciršana ir ar kokm. saist. pakalpojums un PVN kā kokm. pakalpojumiem. Tas bija šogad.
kĀ KURAM vid:-S .Arī grāmatoju kā ar kokm.nesaistītos izdevumus.Pagaidām nekādu aizrādījumu nav bijis.VIDpārbaudes ir notikušas ļoti bieži.Dzīvosim redzēsim.
Vēl gribēju pajautāt par degviela pavadzīmēm.Vai degvielas pārvadāšanai uz savu objektu der tā pavadzīme ,kas ir VID mājas lapā.:-/ vai vajag tomēr citu?
varbūt kļūdos, bet es arī uzskatu, ka Vinkijs minētie pakalpojumi neatbildt 13.2.pantamun PVn piemērojas vispārējā kārtībā, jo Mk 1028 noteikumos "Pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas kārtība darījumos ar kokmateriāliem" ir atrunāti kādi tieši pakalpojumi ir sasitībā ar 13.2.pantu
"2. Šo noteikumu 1.3.apakšpunktā minēto pakalpojumu veidi ir šādi:
2.1. ar kokmateriālu sagatavošanu saistītie pakalpojumi (tajā skaitā ciršanas tiesību piešķiršana, augoša koka un apaļkoka uzmērīšana, vērtēšana, nozāģēšana, atzarošana un krautņu veidošana);
2.2. kokmateriālu apstrādes un pārstrādes pakalpojumi (tajā skaitā zāģēšana, garināšana, mizošana, frēzēšana, ēvelēšana, virpošana, slīpēšana, žāvēšana, līmēšana, lakošana un šķeldošana);
2.3. kokmateriālu marķēšana, brāķēšana, šķirošana, pakošana;.."
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_19122006_nr.1028.doc
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture