По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

avansa rēķins Uz tēmu sarakstu

avansa rēķins
Vai kāds man nevarētu lūdzu līdz galam izskaidrot par tiem avansa rēķiniem??

Ja mēs piestādam klientam avansa rēķinu par pagaidām nepadarītiem darbiem, vai man tas jākontē kā parasts rēķins un PVN budžetā jāmaksā kā parasti? D 2310 K6110; 5721? Mani mulsina tas vārds "avansa rēķins".

Visur redzu piemērus, kad sākumā iemaksā kontā un tad tikai piestāda rēķinu, mums ir otrādi - pirmais ir avansa rēķins un tad to apmaksā.

Paldies.
Inese.m
Inese.m 26.07.2007 13:37
216 ziņojumi

Atbildes (3)

avansa rēķinus grāmato tikai tad, kad avanss ir saņemts. D 2620 Banka K 5210 Saņemtie avansi K 5721 PVN
Cleo
Cleo 26.07.2007 13:38
19235 ziņojumi
Jūs manuprāt kaut ko jaucat sakot "Visur redzu piemērus, kad sākumā iemaksā kontā un tad tikai piestāda rēķinu..." piemēros vidrīzāk iet runa par gala rēķinu (pakalpojumiem)/ pavadzīmi (precēm), ko piestāda pēc tam un tad arī iegrāmato uz ieņēmumiem.

Vispirms ir avansa rēķins izrakstīts, tad gaidat, kad Jums to rēķinu apmaksās un tikai apmaksas brīdī grāmatojat:

D 2620 Banka

K 5210 Nor. par saņemtajiem avansiem

K 5721 PVN

Tad izrakstat kopējo rēķinu par pakalpojumu vai pavadzīmi par preci, ko piegādājat:

D 2310 Nor. ar pircējiem

K 6110 Ieņēmumi

K 5721 PVN

un vienlaicīgi nogrāmato parādu no saņemtā avansa

D 5210 Nor.parsaņemtajiem avansiem

D 5721 PVN

K 2310 Nor. ar pircējiem.

Palasiet Metodiskie materiāli par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību avansa maksājumiem

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/met_pvn_avanss.doc
Cleo
Cleo 26.07.2007 13:42
19235 ziņojumi
Liels paldies!
Inese.m
Inese.m 26.07.2007 13:49
216 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.