Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Banku komisija
Labdien kamēr vēl esmu studente gribu uzzināt:
Sakiet lūdzu piemēram jā no uzņēmuma kases (2610) tiek pārvietota nauda uz banku(2620) un kad nauda tika iemaksāta bankā, bankā iedeva kases ieņ. orderi par to ka naud ir iemaksāta (piemēram) 5000 LVL un komisija 0,50 LVL
Tad sakiet lūdzu kā to visu grāmatot es domāju kā šādi:
Kases izd.orderis(Uznemuma kase)
D1001 K2610
Bankas ienāk. maksājums
D2620 K1001
Bet kā ar to komisijas maksu 0,40 LVL būt???
Lūdzu palīdziet, iepriekš paldiesiņš!!!:-)
Atbildes (34)
2610 - Kase
2620 - Unibanka LS
1001 - Starpkonts
Ak kungs, kas Jums par sarežģītu domāšanu.
D 2620 K2610 - iemaksāta nauda bankā
D7... K 2620 - bankas komisijas izdevumi
Kādi starpkonti????
Ak kungs, kas Jums par sarežģītu domāšanu.
D 2620 K2610 - iemaksāta nauda bankā
D7... K 2620 - bankas komisijas izdevumi
Kādi starpkonti????
2620/2610 - 5000
7750/2620 - 0.50
starpkonts nav vajadzīgs
Bet mani mācija taisīt kad piemēram izdota nauda - izdevumu orderis
Saņemta nauda - ieņēmumu orderis
Mums stāstīja kā tā ir vieglāk...
Kasē bez orderiem neiztikt.Tasnu noteikti.Betkam Jums vajadzīgs kaut kāds starpkonts? nesarežģījiet sev dzīvi uz tik vienkāršām lietām.Grāmatvedim to sarežģīto lietu jau pietiek tāpat.
Sakiet lūdzu kādā dok. veidā man ir jāgrāmato 7750/2620 Bankas ienākošajā dokumentā vai kases izd. orderī, vai grāmatojumā???
Jums dokuments šajā gadījumā ir bankas konta izraksts un noslēgtais līgums ar banku.Nekādi papildus dokumenti šeit nav vajadzīgi.Uz izraksta pamata Jūs arī šo komisiju grāmatojat.:-)
Bet jā neizmantot starpkontu tad kā es saprotu pietiek ar to kases ieņ. ord. kurš tika saņemts no bankas un iegrāmatot grāmatvedības programā kā bankas ienāk. dokumentu, BET TAD 2610 KASES GRĀMATĀ TIKS PARĀDĪTS ŠĪS BANKAS IENĀK. DOKUMENTS VAI tĀ VAR BŪT???
Nē, vispirms Jūs rakstat kases izdevuma orderi un nesat naudu uz banku,.Jūs tad piešujat vienkārši šo bankas orderi klāt pie kases izdevuma ordera un viss.
Jums vienmēr jāizdomā Jūs darbībām loģiska secība.Kad sapratīsiet to, Jums būs viegli.
Bet jā es taisu BANKAS ATSKAITE PA DIENĀM - TILDES JUMĪ tur parādādīsies šīs dokuments ''Kases izd. orderis'' Re kur ir tā problēma un tā pat visās pārējās atskaitēs
Jā es vadītu visu ar roku bez datora tad jau tā es arī darītu(to ko es pašlaik mēģinu vadīt tā ir mana personīgā praktika)...
Sakiet lūdzu piemēram man kasieris izsniedz naudu 100Ls kuri ir domāti iemaksai bankā bet varbūt var tā:
Kases izd.ord (Uznemuma KASE)
D9111 K2610 100Ls
Kad atnāku uz banku
D2620 K9111 99Ls (nauda uz uzņēmuma bankas kontu)
D7550 K9111 1Ls (komisija)
D2380 K2610
A voobsche to, esli Vi kassir, to srazu D Bank
A esli hochetsja po krugu, to kak Vam udobno,
Man nav Tildes Jumis, bet Zalktis un es netaisu nekādu atskaiti pa dienām.Es zinu, kā ir pareizi, bet programmu nianses es nepārzinu.Jebkurā gadījumā nauda "nāk" no kases uz banku.Ungalvenais dokuments ir kases izdevumu orderis.Betbankas orderis ir dokuments , ka apliecina, ka naudu banka ir saņēmusi.:-)
Д2380 - К2610
Д2620 - К2380
Д7750 - К2380
KĀ ES SAPRATU
KASES IZD. ORDERIS (KASE)
D2380 K2610 100LS (IZSNIEGTA NAUDA UZ BANKU)
BANKAS IENĀK. MAKSĀJUMS
D2620 K2380 99LS (NUDA UZ KONTU BANKĀ)
D7550 K2380 1LS (BANKAS KOMISIJA)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture