Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Klubs (jautājumi, novēlējumi, domas)
Малосольные огурчики. Uz tēmu sarakstu

Lara88 10.07.2007 12:47
907 ziņojumi
907 ziņojumi
Atbildes (45)
Налитр-незнаю.
А на 3-х литровую банку 3 ложки соли +1 сахара.
Ну, там наверное литр и выйдет. Моя мама так делает, а я на вкус пробую.
А на 3-х литровую банку 3 ложки соли +1 сахара.
Ну, там наверное литр и выйдет. Моя мама так делает, а я на вкус пробую.
Mazo gurķīšus vajag iemarinēt - ar pipariņiem, lai sanāk tādi kreptīgi pipargurķīši. Man pat siekalas mutē saskrēja.
Точно.Еще же и сахар нужен! А маринованные если с уксусом то не хочется.

Lara88 10.07.2007 12:58
907 ziņojumi
907 ziņojumi
Lai būtu mazsālīti ( tūlītējai ēšanai), uz litru ūdens 2 karotes sāli. Cukuru nemaz. Un daudz zaļumu ( dilles, upeņu lapas, ķiplociņu).
Ja grib ēst uzreiz (nu kaut vakarā), tad var liet karstu ūdeni, tikai jāskatās, lai gurķi mīksti nepaliek. Un ilgi nevar glabāt, jo strauji iesālās (vēlāk var par sāļu palikt).
Ja nav plānots uzreiz ēst, tad labāk vēsāku vai pavisam aukstu. Tas lēnāk iesālīsies un arī nepārsālīsies.
Ja nav plānots uzreiz ēst, tad labāk vēsāku vai pavisam aukstu. Tas lēnāk iesālīsies un arī nepārsālīsies.
На 1,5 литра кипятка 3 ст.ложки соли 1.ст. ложка сахара. Если маринуете, добавить 1 ч.ложку уксусной эссенции ни 3-х литровую банку:-D
Когда вы наполните банку и зеленью и огурцами, то их нужно залить рассолом. На литр воды положите две столовые ложки (с небольшой горкой) каменой соли, 1-2 ложки сахарного песка и вскипятите. Если вам малосольные огурцы зачем-то срочно нужны к следующему дню, то залейте их кипящим рассолом. Они быстро просолятся, но свой естественный зелененький цвет утратят навсегда. А вот если вы не торопитесь, то заливайте огурчики остывшим рассолом, даже ледяным, из холодильника, тогда они станут более ароматными, хрустящими и останутся зелеными. Примерно пол суток подержите банку с огурцами при комнатной температуре, а потом уберите в холодильник, тогда огурчики не успеют закиснуть, то есть, не станут солеными, а останутся малосольными. Готовы они будут дня через 2-3, а простоять так в холодильнике они могут до двух месяцев, и рассол даже не помутнеет.
1,5 кг огурцов
1,5-2 л холодной воды
пучок трав для солений: хрен, листья вишни и смородины, укроп
чеснок 3-4 зубчика
лавровый лист 1 шт.
перец горошком 5 шт.
соль 2 ст. л. на 1 литр воды
сахар 0,5 ст. л. на литр воды
1,5-2 л холодной воды
пучок трав для солений: хрен, листья вишни и смородины, укроп
чеснок 3-4 зубчика
лавровый лист 1 шт.
перец горошком 5 шт.
соль 2 ст. л. на 1 литр воды
сахар 0,5 ст. л. на литр воды
вариант с медом мне нравится:-D

070707 10.07.2007 13:52
1384 ziņojumi
1384 ziņojumi
Когда на огурчики?;-)

Inst 10.07.2007 13:55
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Uz litri ūdens priekš ziemas 45 g sāls, t.i. pusotru ēdamkaroti un tējkaroti cukura, tūlītējai ēšanai uz litra burku lieku 4 smaržīgos piparus, ēdamkaroti ar kaudzi sāls,tējkaroti cukura, 2-3 daivas ķiploka, burkas apakšā ielieku mazliet dilles un kādas 2 upeņu lapas, gurķiem apgriežu abus galus salieku stāvus burkās, lieku virsū dilles un upeņu lapas. Garšīgi, ja vēl var pielikt mazliet lupstāja lapas. Pārleju ar vārošu ūdeni, ja taisa vakarā, brokastīs jau lietojami. Bet nav uzglabājami ziemai.Labuēstgribu!!!

Mickevin 10.07.2007 14:37
187 ziņojumi
187 ziņojumi
а еще чтобы огурчики оставались хрустящими можно положиить листья дуба.

Februaris 10.07.2007 18:49
3562 ziņojumi
3562 ziņojumi
С листьями (вишни, дуба) нельзя перебарщивать

Konsultacija 10.07.2007 18:58
1562 ziņojumi
1562 ziņojumi
Starp citu - interesanta garša marinētajiem gurķiem, ja pieliek piparmētras, pētersīļu, mārrutkus, ķiplokus...
и побольше красного перца:)

070707 11.07.2007 10:16
1384 ziņojumi
1384 ziņojumi
Ну нельзя же так вкусно рассказывать-весь рабочий настрой на смарку!!!!!!!!!!!
А были планы поработать.....:-P
А были планы поработать.....:-P
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt