Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Reklāma ! Uz tēmu sarakstu
Atbildes (16)
Vizītkarte - nav reklāma, bet prezentācijas matreiāls, jo ar to neko nereklamē. Direktors sevi prezentē.
Tas pats, īstenībā attiecas arī uz aploksnēm un uzlīmēm. Sevišķi uz uzlīmēm.
Jāskatās, kāds teksts ir virsū. ja tikai uzņēmuma nosaukums, tad tas ir prezentācijas materiāls, ja uzrakstīts, piemēram, koka logu un durvju izgatavošana, tad to var attiecināt uz reklāmu, jo tiek reklamēta produkcija. IMXO
Tas pats, īstenībā attiecas arī uz aploksnēm un uzlīmēm. Sevišķi uz uzlīmēm.
Jāskatās, kāds teksts ir virsū. ja tikai uzņēmuma nosaukums, tad tas ir prezentācijas materiāls, ja uzrakstīts, piemēram, koka logu un durvju izgatavošana, tad to var attiecināt uz reklāmu, jo tiek reklamēta produkcija. IMXO
Vizītkarte direktoram,aploksnes ar firmas rekvizītiem...
tikai ar firmas rekvizītiem? Vai arī ar firmas LOGO?
tikai ar firmas rekvizītiem? Vai arī ar firmas LOGO?

Nkorole 06.07.2007 11:14
1382 ziņojumi
1382 ziņojumi
Jā es tam arī piekrītu, bet vai man nebūtu jāliek plauktiņā pie uzņēmuma reklāmas izdevumiem (mēs reklamējam savu uzņēmumu)?:'(
Reklāmas likums
1.pants
Reklāma ir ar saimniecisko vai profesionālo darbību saistīts jebkuras formas vai jebkura veida paziņojums vai pasākums, kura nolūks ir veicināt preču vai pakalpojumu (arī nekustamā īpašuma, tiesību un saistību) popularitāti vai pieprasījumu pēc tiem.
Direktora vizītkarte un logo uz uzlīmes neveicina preču popularitāti, jo pēc tā neko nevar izsecināt ne par preču klavitāti, ne izmantošanu.
1.pants
Reklāma ir ar saimniecisko vai profesionālo darbību saistīts jebkuras formas vai jebkura veida paziņojums vai pasākums, kura nolūks ir veicināt preču vai pakalpojumu (arī nekustamā īpašuma, tiesību un saistību) popularitāti vai pieprasījumu pēc tiem.
Direktora vizītkarte un logo uz uzlīmes neveicina preču popularitāti, jo pēc tā neko nevar izsecināt ne par preču klavitāti, ne izmantošanu.
Arī logo neko nereklamē, tikai prezentē.
Ja. Bet, ja ir rikai rekvizīti (aploksens) - saimn. izdevumi.
Ja. Bet, ja ir rikai rekvizīti (aploksens) - saimn. izdevumi.

Nkorole 06.07.2007 11:18
1382 ziņojumi
1382 ziņojumi
Par aploksnēm - ja ir uzņēmumā izstrādāts standarts, kādā veidā jābūt noformētiem dokumentiem (tai skaitā veidlapu paraugi, aplokšņu paraugi...) lai tiktu, nemāku īsti pateikt, ievērots uzņēmuma izskata labais tonis (teiksim tā), tad tas ir saimnieciskais izdevums! Jo aploksnes var iegādāties par 5 snt. baltas un smukas
nevis par 50 snt. apdrukātas.
Te ir tas brīdis, kad uzņēmuma grāmatvedības un lietvedības metodika ir nepieciešana! Tas nav tikai plikai atrakstīšanai priekš VIDa.

Te ir tas brīdis, kad uzņēmuma grāmatvedības un lietvedības metodika ir nepieciešana! Tas nav tikai plikai atrakstīšanai priekš VIDa.
Es jau te dikti sabiezinu krāsas
!
Aploksnes es arī lieku uz saimnieciskajiem, jo nevar jau vēstuli izsūtīt bez tās.
es vnk atgādinu (un atgādināšana - zināšanu māte), ka jāatrod laiks un jāizveido dokumentu standarts.

Aploksnes es arī lieku uz saimnieciskajiem, jo nevar jau vēstuli izsūtīt bez tās.
es vnk atgādinu (un atgādināšana - zināšanu māte), ka jāatrod laiks un jāizveido dokumentu standarts.
Kāpēc es to visu saku - man biga kāzuss ar VID. Auditā inspektors (vārda vistiešakajā nozīmē) piesējās, ka man pat viens EKA čeks pie avansu norēķina uzlīmēts uz A4 lapas. Viņas uzskats bija, ka vienu čeku var uzlipināt uz A5 lapeles, pie tam vispār EKA čekus avansu norēķina jālīmē uz jau lietotām lapām, lai nepalielinātu izdevumus!
Es tiešām nokritu uz pakaļas! Bet, tā kā mana zvērinātā revidente bija stāstījusi, ka vienā uzņēmumā noformēti visi (izņemot maks.uzd un kases ord) dokumenti uz A4 lapām un cika tas skaisti izskatās, un, ka uzņēmumā ir izstrādāta metodika, ka uzņēmuma labā tēla (vai kā tml) vārdā tā un ne savādāk visi grām. dokumenti jāsakārto, tad es arī biju šādu metodiku sadzejojusi un man bija dok., ko VID auditoram degunā (atvainpojiet) iebāzt!
Es tiešām nokritu uz pakaļas! Bet, tā kā mana zvērinātā revidente bija stāstījusi, ka vienā uzņēmumā noformēti visi (izņemot maks.uzd un kases ord) dokumenti uz A4 lapām un cika tas skaisti izskatās, un, ka uzņēmumā ir izstrādāta metodika, ka uzņēmuma labā tēla (vai kā tml) vārdā tā un ne savādāk visi grām. dokumenti jāsakārto, tad es arī biju šādu metodiku sadzejojusi un man bija dok., ko VID auditoram degunā (atvainpojiet) iebāzt!
ka uzņēmumā ir izstrādāta metodika, ka uzņēmuma labā tēla (vai kā tml) vārdā tā un ne savādāk visi grām. dokumenti jāsakārto, tad es arī biju šādu metodiku sadzejojusi un man bija dok.
Отвал башки. Чего, в методике нынче и формат страничек прописывать надо? А это ничем не регламентируется, так что могут идти в сад.
Они сами свои тексты 14-м кеглем выкладывают (перевод бумаги сплошной), хотя и 8-ка вполне нормально читается. Так что лучше пусть на себя посмострят.
Отвал башки. Чего, в методике нынче и формат страничек прописывать надо? А это ничем не регламентируется, так что могут идти в сад.
Они сами свои тексты 14-м кеглем выкладывают (перевод бумаги сплошной), хотя и 8-ка вполне нормально читается. Так что лучше пусть на себя посмострят.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt