Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nesaprašana!!!
Labdien!
Man ir kvītis un tad vel kases ieņēmumu orderis, kas apliecina ieņēmumus. Un tad vel kases gramata. Man nav skaidrs kur kas jaliek, kas ar to visu jadara, kas ar ko kopā jatur. Kvītis? KIeO? Kases grāmatas lapa?
Iepriekš paldies!!!
Atbildes (11)
Skanēs karbi, bet varbūt uz kādiem kursiem jāaiziet? Kā citādi pie skaidrības var tikt?
:)) Nu kases orderis ir izrakstīts pamatojoties uz kvīti. T.i.
1) kvīts
2) orderis
3)kases grāmata.(ja ar roku rakstāmā, tad baltās lapas paliek, bet otru eksemplāru izplēš un tad liek mapīte kopā ar orderi un kvīti.
Nu kautkā tā:))
Ir arī tādi specifiski uzņēmumi, kuros raksta gan kases ieņēmumu orderi, gan kvīti, tie ir divi dažādi dokumenti, kuri ir vienlīdz vērtīgi, ja Jūsu uzņēmums ir tāds tad rakstot šos abus dokumentu vienlaicīgi 'Jūs dubultojiet savus ieņēmumus
Kvīts tiek rakstita klientam, un ari mums paliek 2 eksemplari. Dienas beigas pamatojoties uz kvītīm (citreiz dienā tadas tiek izrakstitas vairakas) tiek uzrakstits KIeO - vai tad tapec mums dubultojas ieņēmumi?
Ieņēmumos ievadiet tad pēc kvīšu kopsavilkuma - kases ieņ. ordera un tad orderi ierakstiet kases grāmatā.Kases grāmatai ir divas analogas lapas viena paliek kasesgr. otru izplešiet un piešujiet attaisnojuma dokumentus - orderus kuriem piešūtas kvītis8-)
Nuuu,Abdaz, skarbi gan.
Pati zinu,kā jauniņais,ja mācīta tikai teorija un nav prakses, ka ir tā dažreiz,ka nezina kas kur jābāž ,kas jāliek kopā, man pat tagad sakarā ar to, ka firma maziņa un nav bijuši visi grāmatvedības etapi (piem., mums nav kases)daudz ,kas nebūt uzreiz viss zināms.Sak.-kad būs vajadzība, uzsāksim aktīvu rosību, lūrēs lekciju pierakstus ,skries uz bibloteku un metīsies uz vgk forumu.
7. Uzņēmums, kurš saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanu, var nelietot kases aparātu, par darbdienas laikā saņemto un iemaksāšanai uzņēmuma kasē paredzēto skaidrās naudas summu sagatavo vienu kases ieņēmumu orderi, ar kuru saskaņā iemaksā naudu uzņēmuma kasē un izdara ierakstu kases grāmatā. Šo kases ieņēmumu orderi sagatavo, pamatojoties uz minētajos normatīvajos aktos noteikto izsniegto darījumu apliecinošo dokumentu (piemēram, kvīts, biļete) kopsavilkuma datiem vai attiecīgā ieņēmumu uzskaites reģistra (žurnāla) datiem. Šis punkts neattiecas uz šo noteikumu 36.punktā minētajiem darījumu apliecinošajiem dokumentiem.
(MK 14.11.2006. noteikumu nr.927 redakcijā)
Lienuks25, pareizi datra.
skarbi gan, bet kam lemts rāpot, tas nelidos :'(
Vispirms, par ko Jūs tur savā uzņēmumā strādājat? Ja par kasieri, nu tad palūdziet, lai grāmatvedis Jums visu pastāsta. Ja par grāmatvedi, tad es Jums pateikšu atklāti, man žēl Jūsu priekšniecības, jo faktiski jau uzņēmuma vadītājs atbild par uzņēmuma grāmatvedības kārtošanu, bet Jums silti iesaku pamācīties, jo neviens pašmācības ceļā grāmatvedību nevar apgūt. Es jau strādāju 17 gadus un uzskatu, ka vēl daudz ko nezinu. Bet ja šitā nezina, kur kuru dokumentu likt un kā uzskaitīt....
Runājot par kursiem - tur tādus "sīkumus" kā - ko, kur, ar ko likt, nemāca.:-(
vēl jau paliek loģiskā domāšana un MK 154. Kas, kuram dokumentam ir attasinojuma dokuments, kas ar ko ir saistībā, turklāt, ja arī kursos nepsatāsta, ir arī mēle mutē un var pasniedzējam pajautāt, kā tieši iešuj, kādā secībā, ko ar ko un kur,. Pasniedzējam tas ir jāizstāsta, par to viņš saņem algu.
Protams, ka ir grūti sākumā, bet tāpēc ir metodikas uzņēmumā, kur var aprakstīt pilnīgi katru soli, kas aizpildāms, kur iešujam kā grāmatojams utml.(uzņēmumā uzskaites metodikai Jums vajadzētu būt).
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture