Обязательно ли на бензиновых чеках реквизиты фирмы? Если их нет, то эти чеки нельзя принимать. Может быть есть ньюансы?
Чеки на бензин
Uz tēmu sarakstuAtbildes 30
I
#21InstSaņemti «Paldies»: 8
п. (восемь)
Dab62Atbildes: 1 861Saņemti «Paldies»: 22
Это тоже не помешает в дополнение к статье 8 закона о ПВН:
2007.05.02. Noteikumi nr. 282 Rīgā
Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība
VII. Darījumus apliecinošo dokumentu veidi un rekvizīti
56. Ja kases čekā vai šo noteikumu 70.3.apakšpunktā un 71.punktā minētajā kārtībā izsniegtajā dokumentā nav norādīti visi likumā "Par grāmatvedību" un likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktie rekvizīti, lietotājs pēc darījuma partnera pieprasījuma izsniedz saskaņā ar minētajiem likumiem noformētu attaisnojuma dokumentu (kvīti), kurā papildus citiem attiecīgajos likumos noteiktajiem rekvizītiem norāda kases čeka datumu un numuru, vai izdara papildu ierakstu kases čekā, norādot nepieciešamos rekvizītus un ierakstu veikušās personas uzvārdu un ierakstu apliecinot ar parakstu un spiedogu, kurā norādīts lietotāja nosaukums, nodokļu maksātāja reģistrācijas kods un juridiskā adrese. Kases čeku izmanto par pievienotās vērtības nodokļa rēķinu likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā.
2007.05.02. Noteikumi nr. 282 Rīgā
Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība
VII. Darījumus apliecinošo dokumentu veidi un rekvizīti
56. Ja kases čekā vai šo noteikumu 70.3.apakšpunktā un 71.punktā minētajā kārtībā izsniegtajā dokumentā nav norādīti visi likumā "Par grāmatvedību" un likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktie rekvizīti, lietotājs pēc darījuma partnera pieprasījuma izsniedz saskaņā ar minētajiem likumiem noformētu attaisnojuma dokumentu (kvīti), kurā papildus citiem attiecīgajos likumos noteiktajiem rekvizītiem norāda kases čeka datumu un numuru, vai izdara papildu ierakstu kases čekā, norādot nepieciešamos rekvizītus un ierakstu veikušās personas uzvārdu un ierakstu apliecinot ar parakstu un spiedogu, kurā norādīts lietotāja nosaukums, nodokļu maksātāja reģistrācijas kods un juridiskā adrese. Kases čeku izmanto par pievienotās vērtības nodokļa rēķinu likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā.
V
#23VikkiAtbildes: 1 596
Спасибо, всё понятно. Все склеротики, у кого сумма чеков без НДС составила 20,00 и менее, уже на низком старте к бензоколонкам.
I
#24InstSaņemti «Paldies»: 8
Пару раз и склероз излечится.:-D
L
#25LudmilasAtbildes: 729Saņemti «Paldies»: 5
Сегодня получила чек,где есть ну все-все нужные реквизиты.Однако:-O
M2
#26Mjau-22Atbildes: 1 013
Bet ja firmas rekvizīti nav pareizi pierakstīti pietrūkts piem. mūsu gadījumā RSEZ, obligāti jābūt kvītij, vai ar roku var pierakstīt pietrūkstošus burtus
S
#27SibyllaAtbildes: 1 499
Grozījumi likumā ”Par pievienotās vērtības nodokli”
Pieņemts: 22.10..2009. Publicēts: «Latvijas Vēstnesis», № 178 (4164), 10.11.2009.
Spēkā ar: 01.12.2009.
ar 01.12.09 čekiem zem 20ls nevajag vairs spiedogu un paraxtu
Pieņemts: 22.10..2009. Publicēts: «Latvijas Vēstnesis», № 178 (4164), 10.11.2009.
Spēkā ar: 01.12.2009.
ar 01.12.09 čekiem zem 20ls nevajag vairs spiedogu un paraxtu
C
#28CillaAtbildes: 154
Tas tur tiešam ir rakstīts? Es kaut ka neatradu.
I
#29IvaAtbildes: 424Saņemti «Paldies»: 4
Пока ведь только с 01.01.10 планариуется до 20,00 Лс без подписи и печати. На данный момент все по старому
S
#30SibyllaAtbildes: 1 499
sorry, tas bija likumprojektā - bet to izskatās, ka nepieņēma. atvainojos visiem.
Vēlaties atbildēt vai pajautāt?
Lasīt forumu var visi. Lai atbildētu vai pajautātu, ieejiet savā kontā.