По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

I/U grāmatvedības kārtošana. Uz tēmu sarakstu

I/U grāmatvedības kārtošana.
Varbūt (vispār jau te tādu netrūkst:) kāds gudrs cilvēks lūdzu var apgaismot

Ja tiek dibināts I/U un veikti pakalpojumi. Respektīvi tiek piedāvāts kaut ko izdarīt - uzstādīt žogu. (Nu tas piemēram).Kā jākārto grāmatvedība?! Nav ne mazākās (patiešām nekāda saprašana) nojēgas kas ir vajadzīgs. Vai var pats tikt galā un kārtot grāmatvedību vai arī tas ir pietiekami sarežģīti un prātīgāk meklēt kādu grāmatvedi kas to izdara?

Bet lai vai kā varbūt vismaz kāds var apgaismot ko vispār vajag, vai vismaz kur meklēt informāciju (nav pazīstams personīgi neviens grāmatvedis), jo ļoti jau nu gribas pašai to darīt...jo arī mācos grāmatvedību, bet nu pagaidām gudrāka netopu.

Ir pamatlīdzekļi. Ir 3 strādnieki + uzņēmuma īpašnieks.

Jo teoriju lasīt ir viens, bet praktiski kas cits, grūti "iebraukt" tajos likumos, ja nav īsti skaidrība pēc tam kādi papīri jāaizpilda utt.

Jo praktisko zināšanu patiesībā nekādu...

Kādi nodokļi vispār jāmaksā, kas un kur jāraksta, kādas atskaites un kad utt.

Bumbieric
Bumbieric 25.06.2007 13:39
23 ziņojumi

Atbildes (28)

Bumbieric

ziņojumu: 15 27.06.2007 16:54

No tā likuma ja godīgi nesapratu tā arī kā praktiski tas ņolietojums izskatas....

Varbūt kāds gudrāks lūdzu varētu ar kādu piemēru paskaidrot man dumai...

http://www.biznesakomplekss.lv/apmat_sakot_lat.html
Andaz
Andaz 27.06.2007 16:59
27897 ziņojumi
28. Ja persona saimnieciskajā darbībā kā pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) personisko mantu, kas pirkta vai izveidota pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas, pamatojot šīs mantas iegādes vai izveidošanas izdevumu summu ar tās iegādes vai izveidošanas laikā saņemtajiem attaisnojuma dokumentiem, par šāda pamatlīdzekļa sākotnējo vērtību uzskata minētās mantas atlikušo vērtību datumā, kad pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) saimnieciskajā darbībā. Atlikušo vērtību aprēķina saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 13.pantu

Un vēl nākošais punkts.
Ilma
Ilma 27.06.2007 17:01
30495 ziņojumi
Tik tāl sapratu. Bet nesaprotu (nu man tak šķiet ka nav tur rakstīts, vai nemāku ieraudzīt) kur lai liek un kā aprēķina tālāk tos %. Cik sapratu tad tos procentus kurus esmu samaksājusi līdz PL lietošanas sākšanai man jāpieskaita atlikušajai vērtībai (vai arī jau sākuma iepirkuma vērtībai un tad kopā ar tiem % izrēķinu atlikušo vērtību).

Sanāk ja esmu pamatlīdzekli nopirkusi par 10 000 janvārī, tad maijā pamatlīdzekļa vērtība būs cik? Ja nolietojums 20% gadā un mēnesī sanāk 166.67 Ls. Tad ja iegādāju PL janvārī tad maijā atlikusī vērtība būs 9333.32 Ls un rezē arī sākotnējā vērtība, ja sāku maijā saimn darbību. Bet kurā mirklī un kā man tie bankas % jārēķina? Jāpieskaita jau visus februāra, marta, aprīļa un maija % pie tiem 10 000? Vai arī beigās pie atlikušās summas? Pieņemsims, ka bankai katru mēnesi maksāju 166.66Ls pamatsummu un 15Ls procentos. Tad sanāk, ka būtu samaksājusi procentos 4x15ls.

Un pēctam? Katru mēnesi skaitu %maksājumu pie atlikušās vērtības? Vai kā? To kā aprēķina parastas (ne uz līzinga) mašīnas nolietojumu man taka būtu skaidrs (vismaz pēc lineārās metodes), bet tos procentmaksājumus neizprotu...
Bumbieric
Bumbieric 27.06.2007 19:20
23 ziņojumi
Samaksātos līzinga procentus, manuprāt, gan nevarēs skaitīt PL klāt.

Varbūt, ka labāk ir jāaiziet uz VID konsultāciju, jo tur ir apmācības IDV, kā to visu veic.
Dimma
Dimma 27.06.2007 20:26
1727 ziņojumi
Tā tikai es sapratu MK 188 noteikumos, kur teikts ka :

"""24. Pirkta pamatlīdzekļa vai nemateriālā ieguldījuma sākotnējā vērtībā ietver:

24.1. pirkšanas cenu;

24.2. citus tiešos izdevumus;

24.3. saņemto aizņēmumu procentus, kas samaksāti par periodu līdz objekta lietderīgās izmantošanas uzsākšanai (turpmāk – nodošana ekspluatācijā)."""

bet var jau būt, ka tas neattiecas uz līzingu, bet uz savādāku aizņēmumu? Bet nu šodien mēģināšu aiziet līdz vidam...ceru, ka ārā nedzīs tādu dunduku ar vārdiem "pieņemiet darbā grāmatvedi"...:-D
Bumbieric
Bumbieric 28.06.2007 08:48
23 ziņojumi
Jūs, laikam, Bumbieric, arī zobus pats sev labojat! Tas taču tik vienkārši - paurb un caurumu aizsmērē ar kaut kādu ķausi. Tas pats ar grāmatvedību - kaut ko saskaita, kaut ko pareizi un atņem. Elementāri!
Andaz
Andaz 28.06.2007 12:02
27897 ziņojumi
Nesapratu ko tu vispār ar to domāji...

Biju vidā, noskaidroju kas un kā, izrādās viss ļoti elementāri.
Bumbieric
Bumbieric 28.06.2007 13:42
23 ziņojumi
Bumbieric

ziņojumu: 18 28.06.2007 13:42

Nesapratu ko tu vispār ar to domāji...

Biju vidā, noskaidroju kas un kā, izrādās viss ļoti elementāri.

Es to pašu - kas gan var būt elementārāks par grāmatvedību!
Andaz
Andaz 28.06.2007 14:55
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.