По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

PL iegāde, pārdošana un līzings Uz tēmu sarakstu

PL iegāde, pārdošana un līzings
Uzņēmums maijā nopērk busu ES, bet jūnijā pārdod līzinga kompānijai un uzreiz arī pats ir līzinga saņēmējs (finansu līz.).

1. Vai maijā varu nelikt pamatlīdzekļos, ja tajā nepilnajā mēnesī netika izmantots saimn.vajadzībām? Kur grāmatot to busu nopērkot maijā no ES? (PVN 50. un 55.r) 2. Visas ar reģistrāciju CSDD saistītās izmaksas var likt uz tekošajām, jo PL izveidošanas izmaksas tā kā nebūtu?

3. Mūsu firma izraksta PPR par busa pārdošanu līzinga kompānijai (PVN 52.r) un pēc tam saņemsim PPR no līzinga kompānijas (PVN 62.R.). Pareizi?

4. Skatos, pirkuma līgumā rakstīts, ka pārdošanas valūta EUR. Vai mums izrakstot PPR jāuzrāda cena EUR?

4. Kā iesācējai, man nav īsti skaidrs, kam šitāda sarežģīšana ir vajadzīga? Vienīgi tas, ka saņemto naudiņu var laist apgrozībā un lēnām izmaksāt, bet varbūt ir vēl kas?
Byba
Byba 20.06.2007 13:11
97 ziņojumi

Atbildes (1)

Es šo busu grāmatotu nevis kā ilgtermiņa ieguldījumus, bet gan apgrozāmajos līdzekļos, jo Jūs taču PL pārdodiet.
Actrida
Actrida 20.06.2007 13:32
98 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.