Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
IIN 1.pielikums
Tika atmaksāts aizdevums un izmaksāti procenti par aizdevumu. Aizpildot 1.pielikumu 'Ienākumu gūšanas periods' tā arī norādīt, piemēram, 01.09.2003.-30.05.2007.?
'Ienākumu izmaksas datums' bija 30.05.2007.
Nevaru saprast par to ienākumu gūšanas periodu, ja taksācijas gads ir 2007.
Paldies.
Atbildes (11)
2007. gads maijs.J'us neprasa uzradīt par kuru periodu aprēkinati ieņemumi, bet prasa gūšanas periodu.
Izrādījās, tik vienkārši.:-)
Paldies, Klepa.
1.pielikums saucas "Paziņojums par algas nodokli",kuru izsniedz darba devējs gada beigās vai atbrīvojot darbinieku no darba un tajā ir jāuzrāda periods (pie.01.01.2006-31.12.2006)Iedzīvotāju ienākuma nodokli maksā VID reģistrēts saimnieciskās darbības veicējs.No Jūsu jautājuma šķiet,ka runa nav par algas nodokli.
Rezidentam:
http://www.likumi.lv/doc.php?id=5630
Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārskatiem un paziņojumiem
6.pielikums
http://www.likumi.lv/doc.php?mode=DOC&id=3093
Vai šai personai ir licence veikt ar noguldījumiem un aizdevumiem saistītas operācijas.Parasti to dara kredītiestādes,krājaizdevu sabiedrības,u.t.t.Man šķiet, ka Jums vajadzētu noskaidrot,vai tāda veida izmaksas Jūs drīkstat veikt.Arī Jūsu uzņēmumam jābūt darbības veidos paredzētai naudas starpniecībai.Visas šīs darbības ir pakļautas Finansu un kapitāla tirgus komisijas kontrolei.
Tas taču ir aizdevums! Es domāju ka vajag tikai 1.pilikumuuz procentiem. Lūdzu palabojiet ja nepareizi domāju
Ienākumu gušanas periods - izmaksas datums.
Vijasmuidrina, jūs visu pārāk sarežģījat.
Fiziska persona aizdod naudu firmai, par ko saņem procentus. Tos ir jānomaksā līdz nākamā mēneša 5.datumamun jāsniedz paziņojums par algas nodokli.
Atbildi es jau noskaidroju. Paldies visiem.
jāsniedz paziņojums par algas nodokli ?
vai 6.pielikumu?
Pēc pēdējām ziņām no VID semināra - abus.
Paldies T-!Esmu saistīta ar naudas starpniecību,arī pieņemam noguldījumus un izsniedzam aizdevumus tikai privātpersonām un biju iedomājusies,ka visiem vajag katru mēnesi iesniegt atskaites Latvijas bankā un FKTK,ka nepieciešamas visas atļaujas. Neņemiet pie sirds manus komentārus.Izrādās īstenībā viss ir daudz vienkāršāk.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture