Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Ieroči celtniecības firmā
Lieta tāda, ka kādā no firmas celtniecības objektiem tika diezgan smagi piekauti darbinieki un firmas vadība pieņēma lēmumu iegādāties gāzes pilstoles.
Kā man viņas grāmatot? Pamatlīdzekļi vai inventārs ( un ja noraksta uzreiz, tad 755 konts būs ok) UN kas ar PVN? Neatskaitu priekšnodokli? Pēc būtības tie nav saimn.darb izd., bet šajā gadījumā tie nepieciešami darbinieku drošībai
Atbildes (19)
Kāpēc tad nav saimn. darbības izdevumi? Un skatieties cik tā pistole maksā un cik gadus būs derīga. Bet domāju ka visdrīzāk uzreiz uz izdevumiem. Un konts 755x tā kā būtu OK:-)
Pirms iegādāties gāzes pistoles ir jāuzzin vai to lietošanai nav vajadzīga atļauja!
Otrais - ieroču glabāšana ir stingri reglamentēta ar likumu un noteikumiem! sameklējiet un izlasiet, lai pēc tam nav krimināllietas par nelikumīgu ierošu glabāšanu un lietošanu!
ierocis, kaut arī gāzes pistole, nav, atbainojiet, slotaskāts! Lai gan - pat tas vienreiz mūžā var izšaut!
Pistole velk uz 90 Ls

Par derīgumu gan nezinu, būs jānoprasa.
Atļauja tā lietošanai nav vajadzīga, vot par glabāšanu- palasīšu. Paldies.
Ir gāzes pistoles, kurām vajag arī glabāšanas un lietošanas atļauju. Izpētiet, lai nav problēmu. Uz doto brīdi nepateikšu no kā tas atkarīgs - vai no pistoles jaudas vai tml.
Vismaz man, kad biju ierēdnis, bija jāiziet visas komisijas un jādabū atļauja tai pašai gāzes pistolei!
Publicēts: "Latvijas Vēstnesis" 30 27.05.1993
LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS
Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai
http://www.likumi.lv/doc.php?id=63056
Droši vien,ka der izlasīt. Ir vēl arī vairāki MK noteikumi šajā sakarā.
Noteikti uz PL, galvenais- darbiniekiem drošības instruktāža.
Labāk neko nevienam neteikt un nerādīt. Tā teikt pa kluso8-)

Un kad nāk ienaidnieks tad raidīt gāzi virsū.Nez vai viņš ( ienaidnieks) kādam sūdzēsies.
Labāk iegādājaties ložmetējus! Efekts būs lielāks!
Es domāju, ka tanki būtu noderīgāki par ložmetējiem.
Sevišķi, kad VID nāk pārbaudīt PVN...
Ilmai un Andai no manis pa žetonam! Man tādi smiekli, ka asaras jau ripo pār vaigiem...
Cik gan tālu mēs te varam aizrunāties...
Nē, nē VID pietiktu arī ar kārtīgu gāzīti:-D
Nu gan,....ļaunais, Aivars007.
Aivars007
ziņojumu: 1659 11.05.2007 13:47
Es savukārt kādreiz esmu domājis, ka VID inspektoriem vajadzētu izlauzt rokas un kājas, piesiet viņus mežā pie koka un aizdedzināt...
bet vai tad viņi nav cilvēki
Agrāk taču teica - kas tu esi, cilvēks vai milicis?
Nu nu tas Aivara priekšlikums jau drusku pa traku. Ticiet vai nē , bet man ir bijuši pārbaudēs gluži jauki VID inspektori par kuriem nu pavisam nav nekādas pretenzijas.:-)
Neesmu jau tik ļauns kā uzrakstīju.
Tā tikai bija brīva improvizācija par tēmu - tā teikt, liriska atkāpe.
Es neesmu ļaunatminīgs - atriebjos un aizmirstu.
Elegants paņēmiens esot - ar pliku dibenu iesēdināt skudru pūznī... pie mīzenēm...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture