Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības organizēšana!!!!
Mūsu uzņēmumu tikai nesen sāka strādāt,tāpēc šomēnes gatavošu pirmās atskaites.Pagaidām vadu grāmatvedību ar roku.
Vēlējos, lai jūs palīdziet man tikt skaidrībā ar grāmatojumiem.Es uz visiem saņemtajiem un izrakstītajiem rēķiniem veicu grāmatojumus, bankas kontu izrakstā arī rakstu grāmatojumus.Es saprotu, ka katru mēnesi jāveic ontu kopsavilkums, bet nesaprotu, kur man ierakstīt visus šos mēneša laikā veiktos grāmatojumus, lai viss būtu skaidri redzams.
Bankai, piegādātājiem un avansieriem taisu žurnālorderi, bet ir jau arī citi konti.Vaiman taisīt operāciju žurnālu vai ko citu?
Atbildes (22)
nopērc grāmatvedības programmu...
un kur tu mācījies?
Ж-о и ведомости есть для всех счетов.
Желательно бы почитать для начала учебник или сходить на семинар.
Es 4 gadus studēju Banku augstskolā. Es brīnišķīgi saprotu kurā konta, kas jāgrāmato. Esmu 2 gadus pēc kārtas vasarā aizvietojusi grāmatvedes budžeta iestādēs, bet nekur neesmu guvusi zināšanas par to, kā to visu skaisti noformēt uz papīra, jo skolā mācīju teoriju(par tādiem žurnālorderiem uzzināju tikai nesen), bet budžeta iestādē viss notika datorprogrammā.
Ir memoriālorderi un žurnālorderi.
Un vēl - var kārtot galveno grāmatu, kurā reģistrē nevis kopsavilkumus (orderus), bet gan katru dokumentu. Tad grāmatojumi būs pavisam skaidri redzami!
Bet ieteikt cilvēkam, kas jau tā neprot grāmatvedību, nopirkt un lietot programmu ir bezkaunība! Tad jau nekad neiemācīsies grāmatvedību! Ar roku kārtojot vismaz rodas sajēga, kur katrs cipariņš paliek un kā veidojas atskaites, bet programmā - ieraksta ciparu un - žvikt! - nav! Kur palika? Kas to lai zin!
Galvenā grāmata man ir,bet es domēju, ka tur tieši ir jāraksta šie kopsavilkumi par mēnesi. Ja es rakstīšu katru operāciju šajā galv.grāmatā, tad man nevajag šos orderus taisīt?
Ir virsgrāmata un galvenā grāmata. Vienā raksta kopsavilkumus, otrā - katru dokumentu atsevišķi. Vismaz kādreiz tādas varēja nopirkt.
Jāņem J. Benzes grāmatas. Tur daudz aprakstīts par dažādiem reģistriem un virsgrāmatu formām.
Liels jums visiem paldies, tad es varu mierīgi katru operāciju ienesta galvenajā grāmatā un ne par ko neraizēties:-D
I_n_g_a f а зачем вам вручную ? делайте в екселе.
tad es varu mierīgi katru operāciju ienesta galvenajā grāmatā
вас же в школе не тому учили!
Nam v skole ucili tolka vrucnuju. Na poslednem kurse 3 meseca nas ucili, jesli tak mozna skazat sto "ucili", rabotat s programai Uvis.
понятно, что ручками, но в екселе тоже ручками, но не не карандашом:)
Увис, конечно дороговато.:)
но записывать каждую проводку в гл. книгу- это 12 век:)
I_n_g_a Загляните к Cleo в хранилище. Там есть все регистры для ведения бухгалтерии в ручную, в том числе и главная , журналы.
У Клео в хранилище есть журналы и гл. книга.Посмотрите.
Ko jūs tā cepaties visi par to Exceli? Ja cilvēks grib un, galvenais, ir spējīgs!, grāmatvedību kārtot ar roku veidlapās, lai dara! Kas jums ko uztraukties!
Tas ir apsveicami, ka vēl ir kāds, kurš to var izdarīt!
Iesaku iegādāties ZALKTI.Nekasnebūs ar roku un viss labi iznāks:-)
конечно, после Банковской школы это именно то.
Piekrītu Ilmai. Labāk ņemiet Zalkti, kā mocīties ar žurnālorderiem vai taisīt visu excelī
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture