Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Jumis un jauns uzņēmums
Sanācis tā, ka jāved vienam mazam uzņēmuma grāmatvedība. Ir doma iegādāties Tildes Jumi, jo ne pārākam profiņam kā man, tas būtu ļoti saprotams. Jautājums ir par pamatkapitāla grāmatošanu: Vai var grāmato t uzreiz D2620-K3110, un īsti uz kāda pamata tas notiktu (tak ne uz dibināšanas līguma pamata?)? Un kā ar bankas komisiju grāmatošanu utt., vai bankas izraksts ir pietiekams attaisnojuam dokuments?
Ja uzņēmums nodarbojas ar inventāra iznomāšanu fiziskām un juridiskām personām, tam pamatā ir līgums un vai nu pos termināla čeks, vai arī stingrās uzskaites kvīts. Grāmatojuma pamats var tak būt arī POS termināla čeks? Un kā grāmatot POS priekšautorizāciju, ja tāda tiek veikta, vai arī to turēt ārpusbilancē
Atbildes (11)
Varbūt vērts aiziet vismaz uz grāmatvedības kursiem?
Vai vienkāršāk pieņemt darbā grāmatvedi vai slēgt līgumu ar grāmatvedības apkalpošanas uzņēmumu
Nav ko skumt, bet ja ir reģistrēts uzņēmums, tad principā ir jāsāk ar to, ka jāizstrādā grāmatvedības uzskaites metodika, un vadoties no tās arī veic grāmatojumus! Protams, lai izstrādātu metodiku ir jāpārzin likumdošana un ja Jūs esat uzņēmuma vadītājs, kurš ar grāmatvedību nekad nav saskāries tad, lai vismaz būtu kaut kāda saprašana tomēr būtu jāsāk vismaz ar kuries, lai zinātu par ko vispār ir runa
Diemžēl, bet fakts8-)
Piedodiet - kursiem
Nu es neteiktu, ka esmu pilnīgi nekompetents grāmatvedības uzskaitē. Tikai nezinu dažas tehniskas detaļas. Latvijā ir muļķīga situācija, ka viss, kas jāzin, ir izmētāts pa n-tiem normatīviem aktiem. Es labprāt atsvaidzinātu savas zināšanas, īpaši par elektroniskajiem norēķiniem.
grāmatojumi, gan nav tehniskas detaļas
un jebkurā gadījumā pie Jums ir jāizstrādā grāmatvedības uzskaites metodika
pk grm pareizs, ja uzreiz to ieskaitāt bankas kontā; bankas izraxc pietiekams pamatojums komisiju grm; par POS vajag sīkāku info, jums būs kases aparāc?
POS ir mobilais, bez kases aparāta, drukā parastos POS čekus, banka jau no summas noņem POS komisiju.
Mans domu gājiens:
D2310-K6110 summa
Kad banka ieskaita no kartes noņemto naudu - komisija:
D2620-K2310 reali ienacis
D7640-K2310 komisija bankai
Skaidru naudu raksta tikai ar kvītīm, iemaksā uzreiz/pēctam bankā.
D2620-K2610
PK ir uzreiz kontā, laikam jāgrāmato pamatojoties uz bankas izrakstu.
Mans domu gājiens POS:
D2640 K6110 K5721 notiek darījums
D2620 D7750 K2640 saņemat atskaiti no POS terminālu apkalpojošā SIA (parasti FDL)
Skaidrā notiek caur kasi:
D2610 K6110 K5721 notiek darījums
D2620 K2620 no kases uz banku
TNX! Nebiju iedomājies par 2640 un FDL atskaiti.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture