Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Finansu līzinga grāmatošana
Labdien,
Iespējams, kāds varētu palīdzēt:
Finansu līzingā iegādāts PL. PPR ir latos, bet līzinga līgums EUR un apmaksa arī EUR.
Kā sasaistīt EUR ar LVL?
Atbildes (14)
Вообщето евро с латами можно sasaistīt через курс БЛ. Приходуете в обоих валютах как и все остальные приходные документы в валюте.
Vai jums rēķinu līzinga kompānija rēķinu izraksta tik EUR. Man arī ir līzings EUR, bet kārtējo līzinga maksājuma rēķinu saņemam ar summām gan LVL, gan EUR.
Līzinga rēķins ir gan LVL, gan EUR, bet apmaksa no EUR konta.
Если у Вас оплата в той же валюте, что и договор, то вообще никаких проблем нет - весь учёт в валюте договора (с переводом в латы по курсу БЛ соответственно - по умолчанию :)).
Ir PPR un līzinga līgums...ko tad īsti es ņemu uzskaitē?
Uzskaitē jāņem saskaņā ar līgumā norādīto valūtu, t.i. EUR.
Es uzskaitē ņemu PL saskaņā ar pavadzīmi. Jo līgums negarantē PL saņemšanu, tikai saistību apstiprināšanu.
Līgums ir pamatdokuments, parakstot kuru abām pusēm ir saisoši tajā minētie nosacījumi.
Līgums apstiprina saistības, bet pavadzīme apstiprina saņemšanu. Ja tas būtuvienā mēnesī...bet ir dažādos ...:-/
Vai Jums ir vēl kādas šaubas vai neskaidrības?
Ja nu kas, tad visu kopumā par finansu līzingu valūtā varat uzzināt ierakstot *Meklēt* paredzētajā ailītē - finansu līzings.
Es arī uzskaitē PL ņemu saskaņā ar pavadzīmi. Līgumu parakstīja vienā mēnesī, bet PL piegādāja tik pēc mēneša.(pieņemšanas nodošanas akts un PPR). Arī līzinga procentus, līzinga kompānija, sāka rēķināt no PL piegādes brīža.
Paldies par padomiem...mana priekšgājēja uzskaitīja PL pirms PPR, tādēļ arī apjuku...;-)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture