Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pamatlīdzeklis IK ? - Vai PATAPINAJUMA LIGUMS ? Uz tēmu sarakstu
Pamatlīdzeklis IK ? - Vai PATAPINAJUMA LIGUMS ?
Ir ideja paņemt mājas datoru - kompis, monitors, printeris utt. uzskaitē IK jo tas faktiski tiks aktīvi izmantots lai strādātu vai jānoslēdz patapinājuma līgums? Un vai tad to uzskaitē ņemt var kā PL ? Vai uzskaitē jāņem katra sastāvdaļa atsevišķi - dators, monitors, printeris?
Un vē jautājums par nodevām kas tika samaksātas pirms IK reģ. tās kvītis taču tika atdotas UR bet kā lai tos izdevumus tagad norakstu bez attaisnojuma dokumenta?
PALDIES
Atbildes (21)
Manuprāt-
-ja gribat ņemt uzskaitē, tad PL no īpašnieka jānopērk kā personīgā manta, tad firmai parādīsies arī izdevumu dokuments;
-var likt uzskaitē kopā kā lietotu datorkomplektu.
Ничего ни у кого покупать не надо и патапинать тоже. ИК - это физическое лицо, он не может купить и патапинать сам у себя. Если у вас есть документы о покупке, то можете ничислять износ в соответствии с законом о ПНН и правилами КМ. Если документов нет, то износ начислить не можете, но можете спокойно использовать их в хоз.деятельности. Учитывать, как отдельные ОС.
По поводу второго вопроса - нет документов, нет и расхода.
"... par nodevām kas tika samaksātas pirms IK reģ. tās kvītis taču tika atdotas UR ..."
Kopš kura laika UR savāc kaut kādas kvītis?
Pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu.
1) Par iedzīvotāju ienākuma nodokli:
11.5 pants. Īpaši noteikumi taksācijas gadā norakstāmā pamatlīdzekļu nolietojuma un atsevišķu saimnieciskās darbības izdevumu veidu noteikšanai
2) "Ir ideja paņemt mājas datoru - kompis, monitors, printeris utt. uzskaitē" varbūt pēc sert. vērtētāja dokumentiem ?
Sast'adiet iek's'ejo attaisnojuma dokumentu, nov'ert'ejiet datoru un norakstiet nolietojumu.
V'ert'ibas pamatojumam der'es sl'edziens,piem'eram, no datorsalona, cenr'adis no veikala vai k'adas firmas, kas izskat'as pietieko'si zino's'a 'saj'a jom'a.
Mu-Maija, вот по поводу V'ert'ibas pamatojumam der'es sl'edziens,piem'eram, no datorsalona, cenr'adis no veikala vai k'adas firmas, kas izskat'as pietieko'si zino's'a 'saj'a jom'a не уверена.
Конечно, ВИДовская методичка уже потеряла силу, но в ней написано
Pamatlīdzeklim (nemateriālajam ieguldījumam), kuram nav iegādes dokumenta, nolietojumu nodokļa vajadzībām nerēķina, izņemot šo norādījumu 32.5.apakšpunktā noteiktajā gadījumā.
В 32.5 говорится об экспертной оценке.
Paldies par 2 skaidrs.
Par 1 lietu. Nu ir ta, ka mes ar viru majam nopirkam so datoru, monitoru utt... tagad virs uztaisija IK pirkuma dokumenti protams, ka ir, bet ka lai un uz kada pamata es varu nemt uzskaite sisa datorlietas IK gramatavediba? kaut kadiem dokumentiem tacu jabut....
Так у вас есть закупочные документы на компьютер?
Тогда вообще никаких проблем.
Es neko nesaprotu tad...

ka tad rikoties vienkarsi nemt uzskaite bez nekadiem patapinajuma ligumiem ? uz kada tad pamata? neko jau nepirks:(
piedodiet....
Вы купили dators до или после регистрации IK ?
Lidz reģ. tas jau mājām tika pirkts nu gads būs.
Я бы считала так: высчитала остаточную стоимость компа на момент ввода в эксплуатацию и по этой цене поставила на учет (так в свое время предлагала методичка ВИДа). Дальше все, как с обычным ОС.
Сделала бы точно также,как Albina.На мой взгляд это разумно и логично.
Man vēl pēdējais jautājums
Atradu iegādes dok. sanāk, ka datoram monitoram viss ok summas pietikošas lai aprēķinātu nolietojumu uz š.g. 1 .martu, bet printera iegādes vērtība ir zem 50 Ls.
Kā man labāk ņemt uzskaitē tad to visu ? Datoru, monitoru atseviški vai visu kā lietotu datorkomplektu kopā ar printeri? Tad pēc vērtības, kas būtu tikai datora+monitora atl.v. bet komplektā būtu arī printeris ( bez vērtības).
paldies
Удобнее учитывать отдельными ОС, но можно и комплектом. Делайте, как вам удобнее.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture