Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Kocinieki-PVN uzskaites žurnāls. Uz tēmu sarakstu
Atbildes (8)
Par kādu žurnālu iet runa,vai par saņemto un izsniegto pavadzīmju žurnālu ,vai par PVN žurnālu iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem????

Ances 13.02.2007 18:11
78 ziņojumi
78 ziņojumi
Nē, PPR reģistrācijas žurnāls man ir, runa iet par "PVN uzskaites žurnāls darījumos ar kokmateriāliem" (tā VID to nosaucis), bet tagad sāku domāt, ka tas laikam ir, kā Jūs rakstāt, domāts iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem un mūsu partneris arī ir kā fiziska persona PVN nodokļa maksātāja.
tas gan nav PVN uzskaites žurnāls darījumos ar kokmateriāliem - vismaz par tādu neeesmu nekur lasījusi. Ir "KOkmateriālu transporta pavadzīmju - rēķinu reģistrācijas žurnāls"MK 252 , kuri zaudēja spēku ar MK 181 stāšanās brīdi. MK 181 arī nosaka uzskaites žurnāla aizpidlīšanu "26. Katrā kokmateriālu izsniegšanas (saņemšanas, uzglabāšanas) vai pakalpojumu sniegšanas vietā saņemtās un izsniegtās pavadzīmes-rēķinus to saņemšanas vai izsniegšanas dienā lietotāja apstiprinātās atbildīgās personas reģistrē pavadzīmju-rēķinu reģistrā, norādot vismaz šādu informāciju:..."
Paldies, meitenes par atbildēm, es pati tad par to nedomāšu, bet ja mūsu partneris saprata VID pareizi, tad viņi prasījuši tieši tādu žurnālu, kā nocitēju augstāk. Pie tam man audits arī bija un tādu žurnālu neprasīja, dīvaini.
ja pārbaudes tēmā ietilpst tēma Kokmateriālu transporta pavadzīmes - rēķini, tad neizbēgami tiek prasīts uzrādīt KTPR uzskaites žurnālu (to nosaka noteikumi). Partneri mēdz saprast arī nepareizi vai iztulkot sev nepareizi to, ko viņiem jautā, bet nav izslēgts arī, ka VID šo uzskaites žurnālu nepareizi nosaukuši partnerim.
Janija, tā ir Jūsu izvēle par to nedomāt, bet ja Jums ir ienākošās vai izejošās KTPR, tad šādam uzskaites žurnālam ir jābūt. Sods par žurnālā neesamību ja nemaldos bija 100 Ls.
Janija, tā ir Jūsu izvēle par to nedomāt, bet ja Jums ir ienākošās vai izejošās KTPR, tad šādam uzskaites žurnālam ir jābūt. Sods par žurnālā neesamību ja nemaldos bija 100 Ls.
Nē, Cleo, Jūs mani nepareizi laikam sapratāt, kokmateriālu ienākošo un izejošo uzskaites žurnālu mēs vedam, man tikai nav vēl atsevišķi šī PVN uzskaites žurnāla darījumos ar kokmateriāliem.
kamdēļ vajag atsevišķā vēl žurnālā uzskaitīt PVN, ja šajā uzskaites žurnālā jau ir gan vŗtība bez PVN, gan PVN summa? Darījumos ar kokmateriāliem vienkārši ir atsevišķs PVN uzskaites konts. PVN uzskaites žurnālu kārto tikai pašnodarbinātie un IK, kas ir PVN maksātāji, sabiedrības (SIA., AS....) kārto grāmatvedību divkāršā ieraksta sistēmā un PVN žurnālu tiem nav jau labi sen jākārto.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt