Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Журналы и нумерация
Скажите, пожалуйста, а журналы регистрации счетов-фактур и кассовых ордеров, а также всяких там рикоюмсев и проч. каждый год надо новые заводить или можно продолжать вести старые, пока не заполнишь до конца?
И можно ли с нового года нумерацию договоров и счетов-фактур продолжать, а не начинать с цифры 1?
Спасибо.
Atbildes (6)
Если не ошибаюсь на ведение таких журналов регламента нет. Впрочем на 100% не уверена.
Kas attiecas uz pašu žurnālu - protams, ka var turpināt ierakstus, ja vien tajos ir vieta.
Numerāciju gan parasti visos gadījumos gada sākumā sāk no jauna. Izņēmums ir - ja numuru piešķir kāda datorprogramma - tad gan numuri turpinās.
Galvenais ir numurēt, bet vai gadu sāk ar 1, vai turpina, tas laikam pēc katra gaumes. Es turpinu numerāciju, tikai katram gadam lieku priekšā, piemēram,
05-0001
.....
05-9561
06-9562
...
Aivars007

Tev izdevās pievērst manu uzmanību šai tēmai

Man nebūt nav daudz žurnālu, ir tikai paši nepieciešamākie.
Par kases orderu žurnālu... par cik MK 584 nosaka, katru gadu kases orderu numerāciju sākt no jauna un katram gadam iekārtot jaunu kases grāmatu, tad es gan neturpinātu kases orderu reģistrācijas žurnālu, bet gan iekārtotu jaunu (personīgi es vienkārši izdrukāju no Zalkša kases orderu reģistrācijas žurnālu).
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture