Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
793.MK 5.pielikums un nerezidenti Uz tēmu sarakstu
793.MK 5.pielikums un nerezidenti
sanemu VID izdruku par nodokliem - man 2x aprekinats IIeN no nerezidentiem - ievaditas tas jaunas atskaites no MK 793 5.pielikums gan ari Zinjojums par socialo un IIeN (3.pielikums).
ir nu gan, iznak ka tas 5.pielikumsnemaz nav jasniedz, ja sniedz Zinjojumu par socialo un IIeN , bet visos seminaros stasta, ka ir jasniedz, ka ari VID vestulee ta teikts.
Mes aprekinam gan socialo, gan IIeN no darbiniekiem nerezidentiem, tatad es izlemu 5.pielikumunesniegt vispar - kaa darat jus?
Atbildes (14)
Otrādi. Sniedzu 5 pielikumu un nerādu nerezidenta IIN Ziņojumā.
Domāju , ka 5.pielikumsjāiedod tikai pašam nerezidentam , lai viņam būtu pierādījums ka nodokļi nomaksāti Latvijā ja gadījumā vajadzība.
Ilma! Nerezedintiem jāsniedz Apliecinājumu, kuru izdruka 3 eks. un apstiprinā VIDā.
Klepai ir taisnība - IIN Ziņojumā nav jāuzrāda, bet 5.pielikumsir jāsniedz.
MK 793
125. Nodoklis no izmaksām fiziskajai personai – nerezidentam – ieturams ienākuma izmaksas vietā, piemērojot likuma 17.pantadivpadsmito daļu un desmito daļu gadījumos, ja nerezidenta ienākums saskaņā ar likuma 3.pantatrešo daļu ir apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, un par fiziskās personas – nerezidenta – gūtajiem ienākumiem un samaksāto nodokli Latvijas Republikā iesniedzams pārskats (5.pielikums).
Nu tad rezumēsim. VSAOI jāuzrāda 3.pielikumā , bet IIN 5.pielikumā. Tā? Sen nav bijis nerezidents:-)
Ilma! Par 5 pielikumu pareizi. Bet gada pašam nerezidentam jāiesniedz apstiprinātu apliecinājumu piel.7 no 793 noteikumiem.
Nu taa jocigi sanak - VSAOI es uzradisu zinjojuma, bet pretim IIeN bus nulles it kaa nebutu ieturets???
Cik atceros , ja ar nerezidentu bija noslēgts darba līgums , tad bija jānodod 3. pielikums un viss bija tur jāuzrāda gan VSAOI gan IIN gan UVRN kā jau visiem
darbiniekiem.Nuvarbūt kāds vēl pieslēgsies šim jautājumam vakarā:-)
Mani šajam jautājumam jau pieslēdza Latgales VID. 5 pielikumu vajag, uzrādīt Ziņojumā - nevajag.
Именно это письмо проясняет ситуацию.
В 3 приложении только соц и нули, а ПНН в 5.
Иначе СГД суммирует , вот и получилось дважды.
Vienkarsi geniali - paldies par atbildem - vestule tiesam visu izskaidro skaidri un gaishi!
Toties, kad zvaniju uz VID, man nevareja paskaidrot ko lai daru un ieteica nesniegt tad to 5.pielikumu!!
Viss skaidrs.Lbavēstule:-)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture