Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts
Domstarpība ar VID Uz tēmu sarakstu

Klaudijan 22.01.2007 17:13
311 ziņojumi
311 ziņojumi
Atbildes (6)
Kā gan viņiem, nabadziņiem, zināt, kā īstenībā dzīvē notiek. Noteikumos par inventarizācijām tā ierakstīts un tātad - tā vajag! Varbūt nevajag sev liekas klapatas un tomēr sarakstīt arī grāmatvedības datus?
Bet tas jau tad būs tikai rakstīšanas pēc, un vai pareizi? Būtība jau ir, ka grāmatvedības datus inventarizācijā salīdzina ar faktu.

Klaudijan 22.01.2007 17:23
311 ziņojumi
311 ziņojumi
Arī ar grāmatvedības datiem. Bet to jau var izdarīt tikai tad, ja ir FIFO metode vai vidējā svērtā.
Pie periodiskās nu nekā! Jo viss tiek norakstīts. Tikai cenas var pārbaudīt, vai ir pēc pēdējās iepirktās.
Pie periodiskās nu nekā! Jo viss tiek norakstīts. Tikai cenas var pārbaudīt, vai ir pēc pēdējās iepirktās.
Bet vai Jūs VID paskaidrojāt, pēc kādas metodes Jūs aprēķiniet faktisko atlikumu iegādes cenās?Tas jau veidojas no tās neaizpildītās ailes. Es domāju, ka tas viņus vairāk interesē.Ja Jūs varat pamatot realizētā uzcenojuma patiesumu, un Jums ir aprēķins, kādu uzcenojuma % Jūs pielietojat, lai aprēķinātu preču krājumus iegādes cenās, nevajadzētu būt domstarpībām.

Vijoliite 22.01.2007 18:03
1711 ziņojumi
1711 ziņojumi
Krājumus novērtēju atbilstoši pašizmaksai, izmantojot vidēji svērto izmaksu metodi, ko ņemu par pamatu, lai inventarizācijas aktā aizpildītu visus nepieciešamos rādītājus par faktu.

Klaudijan 23.01.2007 08:49
311 ziņojumi
311 ziņojumi
Es arī šo aili nekad neesmu pildījis, bet šogad aizpildīju.Vai man grūtiLOL

Aivareno 24.01.2007 20:28
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt