По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

Domstarpība ar VID Uz tēmu sarakstu

Domstarpība ar VID
Uzņēmumā reizi gadā veic inventarizāciju pēc periodiskās inventarizācijas metodes, kā rezultatā tiek iegrāmatots inventarizācijas rezultāts. Inventarizācijas aktā aizpildu tikai faktiskos daudzumus un summas, pēc grāmatvedības neaizpildu, jo kontu grupu 2100, izmantoju tikai inv. rezultāta iegrāmatošanai,gada laikā tikai 6. un 7. grupu.VIDto klasificē kā pārkāpumu, ka nav aizpildīta aile '' pēc grāmatvedības datiem''.Es uzskatu, ka manā gadījumā tā nav jāaizpilda, jo nav jau ko vispār tur rakstīt iepriekšminēto argumentu dēļ.Vai tad man nav taisnība?
Klaudijan
Klaudijan 22.01.2007 17:13
311 ziņojumi

Atbildes (6)

Kā gan viņiem, nabadziņiem, zināt, kā īstenībā dzīvē notiek. Noteikumos par inventarizācijām tā ierakstīts un tātad - tā vajag! Varbūt nevajag sev liekas klapatas un tomēr sarakstīt arī grāmatvedības datus?
Andaz
Andaz 22.01.2007 17:20
27897 ziņojumi
Bet tas jau tad būs tikai rakstīšanas pēc, un vai pareizi? Būtība jau ir, ka grāmatvedības datus inventarizācijā salīdzina ar faktu.
Klaudijan
Klaudijan 22.01.2007 17:23
311 ziņojumi
Arī ar grāmatvedības datiem. Bet to jau var izdarīt tikai tad, ja ir FIFO metode vai vidējā svērtā.

Pie periodiskās nu nekā! Jo viss tiek norakstīts. Tikai cenas var pārbaudīt, vai ir pēc pēdējās iepirktās.
Andaz
Andaz 22.01.2007 17:28
27897 ziņojumi
Bet vai Jūs VID paskaidrojāt, pēc kādas metodes Jūs aprēķiniet faktisko atlikumu iegādes cenās?Tas jau veidojas no tās neaizpildītās ailes. Es domāju, ka tas viņus vairāk interesē.Ja Jūs varat pamatot realizētā uzcenojuma patiesumu, un Jums ir aprēķins, kādu uzcenojuma % Jūs pielietojat, lai aprēķinātu preču krājumus iegādes cenās, nevajadzētu būt domstarpībām.
Vijoliite
Vijoliite 22.01.2007 18:03
1711 ziņojumi
Krājumus novērtēju atbilstoši pašizmaksai, izmantojot vidēji svērto izmaksu metodi, ko ņemu par pamatu, lai inventarizācijas aktā aizpildītu visus nepieciešamos rādītājus par faktu.
Klaudijan
Klaudijan 23.01.2007 08:49
311 ziņojumi
Es arī šo aili nekad neesmu pildījis, bet šogad aizpildīju.Vai man grūtiLOL
Aivareno
Aivareno 24.01.2007 20:28
6641 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.