По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Cesijas līgums Uz tēmu sarakstu

Cesijas līgums
Palīdziet ar padomu.

2002.gadā tika noslēgts cesijas līgums ar banku. Līgumā minētas saistības, kas ir izriet no citiem līgumiem (kuru man nav), bet summa nav norādīta. Un tas nav atspoguļots uzskaitē.

Tajā pašā dienā 2002.gadā noslēgts aizdevuma līgums ar banku par aizdevumu šī cesijas līguma apmaksai.

Šo aizdevumu apmaksāja pirms termiņa. Ar šiem grāmatojumiem (konts 5160) man būtu viss skaidrs, noslēdzas uz nulli.

Bet ko darīt ar summu, kura saņemta saskaņā ar cesijas līgumu?

D 2620 K 81XX ?

Jo nekādas saistības bilancē neskaitās.:'(
T_
T_ 08.01.2007 14:57
692 ziņojumi

Atbildes (6)

Bez pirmdokumentiem tik un tā netiksiet skaidrībā.

Jo:

- debitora parāds norakstīts, tātad ir izdevumi;

- jauns debitors (vai saņemtā nauda) par to ir iegrāmatots.

Šeit ir svarīga šo summu starpība (vai samaksāja precīzi, vai mazāk, vai vairāk).

Viss tas attiecas uz 2002.gadu

Tātas - informācija!
Mu-maija
Mu-maija 08.01.2007 15:19
15963 ziņojumi
Tur jau tā lieta, ka debitora parāda nav, jo 2002.gadā to neiegrāmatoja.

Vai tagad saņemto summu 15000 var likt D 2620 K 81XX?

Es sāku kārtot grāmatvedību tikai 2006.gadā, un, lūk, kas tagad uzpeld.

T_
T_ 08.01.2007 15:59
692 ziņojumi
Gudrās galvas, man būtu ļoti vajadzīgs jūsu padoms:'(
T_
T_ 08.01.2007 19:53
692 ziņojumi
Обязательств там и не должно быть. Должен быть дебитор, которого купили и за которого сейчас заплатили. Опять же куда-то те денежки кредитные должны были уйти.

Но если 2002 год уже не раскопать и никто его принудительно копать уже не будет, то остается только признать доход и заплатить с него налог.
Maija
Maija 09.01.2007 14:22
28223 ziņojumi
Maija, kāda ir cita iespēja, izņemot остается только признать доход и заплатить с него налог?

Šī saņemtā nauda, kā jau rakstīju, uzreiz tika samaksāta par aizdevumu bankai, jo cesijas līgums paredz, ka visas summas, kas saņemtas no parādnieka, tiek novirzītas cesionāra aizdevuma parāda dzēšanai.

Un vēl cesijas līgumā teikts, ka tiesības nodotas par 40000Ls. Un ka mēs uzņemamies zaudējuma risku, ja neatgūstam visu summu.

Tagad sanāk, ka banka pārdevusi parāda summu par 40000 Ls, mēs atguvām 15000, tādad mums ir cedētā prasījuma risks, tādad zaudējums 25000 Ls. Ko darīt tālāk, kā to atspoguļot, vai kā savādāk?

Lūdzu, lūdzu, palīdziet. Nav bijusi saskare ar tādiem darījumiem.

Paldies ar iecietību.
T_
T_ 09.01.2007 15:52
692 ziņojumi
2002.gadu tagad tiešam уже не раскопать
T_
T_ 09.01.2007 15:53
692 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.