Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
IIN zemnieku saimniecībai Uz tēmu sarakstu

Klaudijan 04.01.2007 10:41
311 ziņojumi
311 ziņojumi
Atbildes (7)
Ja ir vienkāršā grāmatvedība, tad grāmatojumus neveic - summas vienkārši reģistrē žurnālā. Līdz ar to decembra algu vienkārši raksta IIN žurnālā 2007. gada janvārī. Pašnodarbinātā sociālo par 2006. gada 4. ceturksni gan iekļauj 2006. gada izdevumos, izmantojot izdevumu precizēšanas tabulu.
Izdevumus par rezerves daļām žurnālā raksta 2007. gadā - tad, kad samaksāts un IIN likumdošana prasa šķirot materiālus pēc tā - ir vai nav samaksāts un izdevumus koriģē tikai par tiem krājumiem, kas ir apmaksāti (man tikai jāpameklē, kuri noteikumi šo "gudrību" nosaka)
Izdevumus par rezerves daļām žurnālā raksta 2007. gadā - tad, kad samaksāts un IIN likumdošana prasa šķirot materiālus pēc tā - ir vai nav samaksāts un izdevumus koriģē tikai par tiem krājumiem, kas ir apmaksāti (man tikai jāpameklē, kuri noteikumi šo "gudrību" nosaka)
Cik zinu, tad top jauni MK noteikumi par vienkāršo grāmatvedību, bet pagaidām vēl ir spēkā MK not. Nr. 338.
Bet ja veiciet grāmatvedības uzskaiti pēc divkāršā ieraksta , tad paskatieties kaut vai šeit pie norm.aktiem Grozījumi likumā par IIN 11.primpantu tur jaunumi par divkāršā ieraksta grāmatvedības vešanu šajā sakarā.
Būtu ļoti jauki, ja Jūs to šķirošanas ''gudrību'' paskatītos, škiet diezgan nereāli, piem no kāda daudzuma pilnīgi vienādām rez. daļām kaut ko šķirot, tie varētu būt vienīgi īpašnieka pieņēmumi, kuras rez. daļas viņš ir iztērējis no nesamaksātajām, kuras no samaksātajām. Es tomēr vedu divkāršā ieraksta sistēmu, kas nev aizliegts.

Klaudijan 04.01.2007 10:55
311 ziņojumi
311 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt