По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

PVN + celtniecība Uz tēmu sarakstu

PVN + celtniecība
Firma pašu spēkiem ceļ lielveikalu un tad, kad tas būs gatavs iznomās telpas un ar to pelnīs. Visus materiālus un pakalpojumus, ko saņem no citam firmām uzskaita kontā 1240. Firmas pamatdarbības veids nav celtnieciba

Un tagad jautājumi...

1. Vai mazvertīgo inventāru, kurš ir pirkts celtniecības vajadzībam, piemeram, urbjus, ķerras utt. jānoraksta uzreiz izdevumos par tekošo gadu vai jaliek kontā 1240;

2. tas pats par darba aizsardzības līdzekliem, piemēram, brilles, darba apģērbi - uzskaitit 1240 vai norakstīt uzreiz, jo vertiba ir vienai vienībai ~ 10,- Ls;

3. Un, ja uzskatat, ka janoraksta uzreiz, tad arī PVN reģistrā, kurā uzskaitu visas izmaksas un PVN, kas saistītas ar celtniecību un kuru pec objekta nodošanas ekspluatācijā iesniegsu VID, to neiekļauju.

4. Vai tādas izmaksas, kā piemēram, biotualetes iznomāšana, kura ir darbiniekiem nepieciešama atbilstoši darba aizsardzibas likumam (darbinieku skaits - tualete) man ir jāiekļauj tekošajās izmaksās vai jāliek 1240.

Paldies visiem tiem, kam pietika pacietibas izlasit un atbildet

Ievina
Ievina 02.01.2007 16:34
134 ziņojumi

Atbildes (2)

Manas domas tādas , ka 1.,2.,4. punktā minētais uz izmaksām nevis klāt pie ēkas 1240 un tad loģiski ka arī neiekļauj tajā Jūsu sarakstā. Bet kas tas tāds ir par sarakstu? Jo arī ja izdevumus liek uz 1240 , tad PVN taču atskaita uzreiz kā priekšnodokli. Vai kā Jūs dariet?
Ilma
Ilma 02.01.2007 17:04
30495 ziņojumi
Nu tas saraksts ir tas PVN reģistrs, kuru es iesniedzu VID, kurā norādu visu PVN, kas man ir atskaitits kā prieksnodoklis un par kuru atbilstosi likumam par PVN 10 gadu laika katru gadu taisu korekciju...

Teikšu godigi, ka tā arī daru, bet bija bail, ka daru nepareiziLOL
Ievina
Ievina 02.01.2007 17:29
134 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.