Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
apdrošināšanas atlīdzība Uz tēmu sarakstu

Ingani 23.11.2006 13:12
135 ziņojumi
135 ziņojumi
Atbildes (9)
Pēc manām domām kā Jūs to atlīdzību izlietosiet tas vairs nav saistīts ar atlīdzības saņemšanu.Variet pirkt materiālus un likt PVN priekšnodoklī variet maksāt algas , variet pirkt ko vien iedomājieties.UIN deklarācijā saņemtā atlīdzības summa aizies uz P/Z kā ieņēmumi un vairāk nekas īpaši nav jāatspoguļo UIN dekl.Tā domāju.
Liels paldies, vai tiešām tik vienkārši? Varbūt ir kādi citi viedokļi?

Ingani 23.11.2006 13:39
135 ziņojumi
135 ziņojumi
выплаченную страховку на машину я ставлю не 8.3. в доходы.

Alina11 23.11.2006 13:47
208 ziņojumi
208 ziņojumi
Pilnīgi pikrītu Ilmai, arī es esmu saņēmusi apdrošināšanas atlīdzības un nekad neesmu to piesaistījusi izlietojumam.
Notika tas, kas notika.
Saņēmāt apdrošinājuma summu.
Jums ir divas iespējas: vai atjaunot objektu un tad Jums būs pretim apdroš.summai arī izdevumi, vai neatjaunot, bet norakstīt sabojāto mantu.
To vairs ne viens nekontrolē.
Tātad ieņēmumi un viss. Ja summas ir ievērojamas, skaidrojaties gada pārskata pielikumā.
Saņēmāt apdrošinājuma summu.
Jums ir divas iespējas: vai atjaunot objektu un tad Jums būs pretim apdroš.summai arī izdevumi, vai neatjaunot, bet norakstīt sabojāto mantu.
To vairs ne viens nekontrolē.
Tātad ieņēmumi un viss. Ja summas ir ievērojamas, skaidrojaties gada pārskata pielikumā.
Bet, ja es ielieku 8.gr- ieņēmumos,tad sanāk, ka man par visu summu ir jāsamaksā UIN? Vai man tiesības šo summu koriģēt ar UIN deklarāciju?Un vai pērkot materiālus tieši ēkas remontam es PVN varu iekļaut priekšnodoklī, to grāmatojot kā jebkuru ikdienišķu darījumu? un vai nav tā,ka ja 12 mēnešu laikā pēc atlīdzības saņemšanas es viņu iztērēju tā paša bojātā PL remontam, tad man nav jāmaksā UIN? Ļoti negribas dalīties ar valsti šajā naudiņā!

Ingani 27.11.2006 15:11
135 ziņojumi
135 ziņojumi
Ingani, protams apdrošināšanas atlīdzība , kuru liek uz ieņēmumiem kā tas arī jādara tā nonāk P/Z aprēķinā un līdz ar to rezumājošā kārtībā kā peļņa vai zaudējumi uz UIN deklāciju.Tā kā UIN nodoklis par šo summu ir jāmaksā un neko UIN deklarācijā nekoriģē.Un nekādi nepalīdzēs tas kur Jūs to un kad būsiet iztērējuši.Jo iepriekš jau Jums bija izdevumi kuri arī aiziet uz P/Z un tagad tie praktiski ir kā kompensējošie ieņēmumi.Tā kā neko darīt.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt