Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Vēlreiz amortizētās aizstāšanas izmaksas. Uz tēmu sarakstu
Vēlreiz amortizētās aizstāšanas izmaksas.
Pēdējā Bilancē ar piemēru parādīts kā šīs izmaksas rēķina , pieņemot ka amortizēta tiek jauna detaļa.Bet ja man mašīna ir lietota jau nopirkta -bilances vērtība 4500.00Ls, bet detaļas 2000.00 Ls (jauna).Tādā gadījumā es taču nevaru rēķināt amortizāciju pēc šīs jaunās detaļas cenas.
UN kā ir ja tiek atremontētas vecās detaļas , bet summa liela vai arī veikts kāds kapitālais remonts,nomainot vairākas ne tik nozīmīgas detaļas .
Atbildes (18)
Tās ir no fantāziju pasaules? Neviens vecā autiņā nebāzīs iekšā detaļu par 2000 Ls. Ja tiek atremontētas vecās detaļas , bet summa liela - cik tad liela tā var būt? Vai veikts kāds kapitālais remonts,nomainot vairākas ne tik nozīmīgas detaļas - kas tad tas par kapitālo remontu, ja nomaina ne tik nozīmīgas detaļas.
Jauns MB kravas maksā 100
000.LS, bet lietotu pirkām par 6000.EUR Tagad pie jebkura remonta cenas ir pie 1000.00 LS. Kaut vai riepas nomainot 1200.00.Ls.Betotru jaunu nevar atļauties, tādēl ir jāremontē šis pats vecais, kurš brauc katru dienu no rūta līdz vakaram un tāpēc arī pa laikam lūzt.Un lietotu daļu šādiem kravas auto nav, tādēļ arī saku , ka jāliek iekša jauna daļa, kuras cena ir pie 2000.
UN ne tik nozīmīgas detaļas es domāju- piem pakaļējā velkoša tilta remonts, kur tika mainātas arī kādas tur de`taļas , bet pats tilts tika atremontēts.Sādi remonti jebkurš ir ļoti dārgs.
Vajag vēlreiz uzmanīgi izstudēt M.Grebenkoieteikumus par to, kā jaunai detaļai jāaprēķina nolietojums. Piemēros un tabulās viss ļoti saprotami paskaidrots. Neviens skaidrāk par Mu-maiju Jums neizskaidros.
Bet vai drīkst rēķināt nolietojumu jaunai detaļai , ja pati mašīna ir lietota , arī maināmā detaļa pie iegādes jau ir bijusi lietota un krietni lētāka par tagadējo jauno detaļu.Ja mašīna ir iegādāta jauna , viss ir saprotams , bet kā ir ar tādām lietotām.
Lasiet piemēru 40.lpp un tabulas
Амбера, вполне нормальная ситуация. Ставят и подороже детали
Irucitis, ничего не сделаешь. Придется считать исходя из стоимости новой детали.
Irucitis, напишите дату постановки на учёт машины, первоначальную стоимость,срок использования, дату замены детали и её стоимость. Посчитаем вместе.
Nodots ekspl. 01.06.2004.-3954.00LVL.Derīgās lietošanas laiks 5 gadi.Iepriekš gan nebija noteikta likvidācijas vērtība, nezinu kā ar to tagad.
10.09.2006.rēķins par pacēlājiekārtas kapitālo remontu - iekārtas cena 1780.00 , pārējo sastāda remonts un vēl visādas sīkākas detaļas kopā 2450.00 LVL.
jā un kur liekam to pārējo - arī pievienojam PL vērtībai vai uz izmaksām.
1)
+1780
-978,91
2)
+2450
-1347,59
Обе суммы прибавляются к первоначальной стоимости, только я не знаю какой Вы выбираете вариант.
Makssoft , vai nevarētu lūgt atšifrēt aprēķinu kā dabūjāt piem -978,91.
Jā, es arī rēķinu , bet man kaut kā nesanāk.varbūt var atšifrēt.
амортизация в месяц
1780*1,6667/100=29,67
амортизация за весь срок
29,67*27=801,09
амортизационные затраты на замещение
1780-801,09=978,91
Какие ещё будут мнения ? Может кто увидит, что неверно. Я ж программу отлаживаю, думаю, что всё ОК, а может всё совсем не так?
tā kā kļuva skaidrāks.Bet vai drīkstētu būt arī 2. variants.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture