По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

bezskaidras naudas čeki! Uz tēmu sarakstu

bezskaidras naudas čeki!
Labdien!

Man radusies problēma ar dokumentu uzglabāšanu - nesen uzņēmumā ieviesa bankas maksājumu termināli. Līdz ar to norēķinoties beskaidrā naudā sakrājas čeki par veiktajiem darījumiem. Pie kādiem dokumentiem viņus jāuzglabā? Kase, banka?
Liranda
Liranda 14.11.2006 15:44
23 ziņojumi

Atbildes (14)

Kā kurš... cits - čekus ar dienas atskaiti (POS) līmē EKA žurnālā pie Z atskaites, bet cits pie bankas izraksta, kad tiek veikti norēķini ar bezskaidro naudu.
Ken
Ken 14.11.2006 15:50
334 ziņojumi
Я их никуда не клею.В течение месяца они лежат в кассе.А в конце месяца директор забирает себе для собственного учёта.

Для бухгалтерского нужны Z и распечатки по банку в целом и по карточкам в частности.
Logram
Logram 14.11.2006 15:55
6070 ziņojumi
а как же пожизненное хранение и потом не все аппараты дают з отдельно у меня например 3 суммиуют а 1 выделяет - я считаю правильно клеить з банк+з касса+первый чек покупателя если в день сделок не много если много заведите еще один журнал ЭКС для чеков покупателя - очень удобно
Aktashik
Aktashik 14.11.2006 17:45
304 ziņojumi
Легко сказать, заплатит покупатель.

Если поставщик помоечный, то хотя бы заказчик останется, с которого потом деньги можно взять за липовую сделку.

А если покупатель помоечный и исчезнет потом, то за что с продавца НДС брать. Он никаких левых сделок не совершал, а воспользовался предоставленной ему законом возможностью.

Сейчас этим Брюссель уже озаботился из-за реверса. Отписывают тут некоторые товар в другую страну ЕС, таможни нет, никто не проверяет, уехал он из страны или нет, а потом покупатель пропадает, а товар расползается по стране уже без налога.

И предлагают они сделать схему аналогичную внутреннему налогу - сначала его заплати, а потом бегай по Европе и выцарапывай свой предналог.

Так что не только вы проблемой НДС озабочены.
Maija
Maija 14.11.2006 20:11
28223 ziņojumi
Майечка, а это в эту тему?
Irena22
Irena22 14.11.2006 20:34
42998 ziņojumi
В ту тоже уже было.
Albina
Albina 14.11.2006 20:34
64898 ziņojumi
Nesen man bij konsultācija, kas saistiita ar dok. kārtošanu pie zveerināta revidenta, bzskaidras naudas čekus man teica likt pie bankas;-)
Undiks
Undiks 14.11.2006 21:38
208 ziņojumi
Paldies Undik! Šī atbilde man ļoti patika - īsa un konkrēta! Paldies!
Liranda
Liranda 15.11.2006 12:25
23 ziņojumi
Man šādi termināli ir 20, tad kādā veidā es tos čekus varētu pielikt pie bankas vēl pie tam atdalot tos pa katru kases terminālu un kartes veidu atsevišķi? Es tos glabāju atsevišķās kastēs, bet man ir cits jautājums šajā sakarā: cik ilgi man šī makulatūra ir jāglabā un vai vispār tas ir jādara?
Yansis
Yansis 15.11.2006 14:38
666 ziņojumi
Jāglabā ir noteikti. Man gribētos domāt, ka glabāšanas termiņš ir 5 gadi, kā kases un bankas visiem pārējiem dokumentiem. Bet tam ir jābūt norādītam uzņēmuma organizācijas dokumentos.
Liranda
Liranda 15.11.2006 15:29
23 ziņojumi
Tātad ja es norādu, ka jāglabā tikai gadu, tad varu glabāt tikai gadu?

man savādāk pagrabā jau nav kur ievārījumus nolikt:-D
Yansis
Yansis 15.11.2006 16:09
666 ziņojumi
Jāglabā 5.gadus.Mēs liekam atsevišķās mapēs pa katru veikalu.
Sires
Sires 13.12.2006 21:07
83 ziņojumi
Mēs likām pie terminālu atskaitēm.
Andaz
Andaz 14.12.2006 14:43
27897 ziņojumi
Glabāt noteikti kaut kur vajag. Par cik man to nav daudz, tad pie bankas lieku. Nesen policija "izņēma" vienu maksājuma orģinālu ar bezskaidro naudu, jo izrādījās norēķins tika veikts ar zagtu karti.
Ken
Ken 14.12.2006 15:32
334 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.