По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

kā veikt uzskaiti? Uz tēmu sarakstu

kā veikt uzskaiti?
Mana draudzene interesējas par sekojošu jautājumu, kurā diemžēl nespēju viņai palīdzēt - viņa vēlas nodibināt SIA, kas reāli būtu kā veikaliņš, kurā pārdod, piemēram, apsveikumu kartiņas. Viņa pati šīs kartiņas izgatavotu no iepirktajiem materiāliem. Par šiem materiāliem būtu čeki kā attaisnojošie dokumenti. Pircējiem veikalā, protams, kartiņas tiktu pārdotas arī ar čekiem. Viņas jautājums ir sekojošs - vai viņai iekšēji ir jātaisa uzskaite par izgatavotajām kartiņām? Tā teikt, no cik materiāliem cik kartiņas ir uztaisītas. Kurā brīdī materiāli pārvēršas precē un kā tas iekšēji ir jāpamato, ja vispār ir jāpamato? Kā ir ar šo iepirkto materiālu un izgatavoto kartiņu uzskaiti?
Santa_grinvalde
Santa_grinvalde 06.11.2006 15:11
nav ziņojumu

Atbildes (5)

grāmatvedībā ir viss jāpamato.Manuprāt Jums būs ražošanas uzņēmums, kurā tiek izgatavotas apsveikuma kartiņas.Un protams, ka Jums būs jāsastāda dokuments, kurš precīzi parāda konkrētās kartiņas pašizmaksu.Kolēģi mani palabos, jo šādās lietās vāja pieredze man šobrīd.
Aivareno
Aivareno 06.11.2006 15:18
6641 ziņojums
Iepirkti materiāli D noliktava K piegādātāji

Norakstīti materiāli kartiņu ražošanai D izdevumi K noliktava

Saražota gatavā produkcija D gatavās produkcijas noliktava K 66.. (pašizmaksas cenās)

Pārdota gatavā produkcija: D kase K ieņēmumi(realizācijas cenās), PVN

D 66.. K gatavās produkcijas noliktava.(pašizmaksas cenās)

Nu apmēram tā.
Lienebe
Lienebe 06.11.2006 15:28
2527 ziņojumi
Noteikti jābūt kartiņas pašizmaksas kalkulācijai ar visie izmaksu elementiem, kurus nosaka ar rīkojumu uzņēmuma vadītājs un vēl , veidojot preces cenu nevajag aizmirst peļņas normu % pieplusot pie pašizmaksas, jo uzņēmuma finansiāli saimnieciskās darbības rādītājs ir peļņa. Ja tās nebūs, nav vērts .
Mickevin
Mickevin 06.11.2006 15:41
187 ziņojumi
Izvelaties periodiskās uzskaites metodi, tad varesiet visas iepirktās izejvielas uzreiz norakstit izdevumos un nepīties ar visādām noliktavām, tikai tad ir jābūt arī uzskaitei, ar kuras palīdzību jūs varēsiet pierādīt, ka lūk tik un tik liela summa izlietota ražošanai (tātad jataisa kalkulācijas un jaizskaitļo izejvielu daudzums un summa) Es ārpus bilances vedu uzskaiti pa materialu veidiem. Gada beigās uztaisam inventūru un nogrāmatojam vai piegrāmatojam mater.klāt.Tatad- izvēlaties uzskaites metodi.
Storno
Storno 06.11.2006 15:45
1392 ziņojumi
Piekrītu Storno - uzskaite atkarīga no izvēlētās metodes.
Lienebe
Lienebe 06.11.2006 15:48
2527 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.