Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
kā veikt uzskaiti? Uz tēmu sarakstu

Santa_grinvalde 06.11.2006 15:11
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Atbildes (5)
grāmatvedībā ir viss jāpamato.Manuprāt Jums būs ražošanas uzņēmums, kurā tiek izgatavotas apsveikuma kartiņas.Un protams, ka Jums būs jāsastāda dokuments, kurš precīzi parāda konkrētās kartiņas pašizmaksu.Kolēģi mani palabos, jo šādās lietās vāja pieredze man šobrīd.

Aivareno 06.11.2006 15:18
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Iepirkti materiāli D noliktava K piegādātāji
Norakstīti materiāli kartiņu ražošanai D izdevumi K noliktava
Saražota gatavā produkcija D gatavās produkcijas noliktava K 66.. (pašizmaksas cenās)
Pārdota gatavā produkcija: D kase K ieņēmumi(realizācijas cenās), PVN
D 66.. K gatavās produkcijas noliktava.(pašizmaksas cenās)
Nu apmēram tā.
Norakstīti materiāli kartiņu ražošanai D izdevumi K noliktava
Saražota gatavā produkcija D gatavās produkcijas noliktava K 66.. (pašizmaksas cenās)
Pārdota gatavā produkcija: D kase K ieņēmumi(realizācijas cenās), PVN
D 66.. K gatavās produkcijas noliktava.(pašizmaksas cenās)
Nu apmēram tā.
Noteikti jābūt kartiņas pašizmaksas kalkulācijai ar visie izmaksu elementiem, kurus nosaka ar rīkojumu uzņēmuma vadītājs un vēl , veidojot preces cenu nevajag aizmirst peļņas normu % pieplusot pie pašizmaksas, jo uzņēmuma finansiāli saimnieciskās darbības rādītājs ir peļņa. Ja tās nebūs, nav vērts .

Mickevin 06.11.2006 15:41
187 ziņojumi
187 ziņojumi
Izvelaties periodiskās uzskaites metodi, tad varesiet visas iepirktās izejvielas uzreiz norakstit izdevumos un nepīties ar visādām noliktavām, tikai tad ir jābūt arī uzskaitei, ar kuras palīdzību jūs varēsiet pierādīt, ka lūk tik un tik liela summa izlietota ražošanai (tātad jataisa kalkulācijas un jaizskaitļo izejvielu daudzums un summa) Es ārpus bilances vedu uzskaiti pa materialu veidiem. Gada beigās uztaisam inventūru un nogrāmatojam vai piegrāmatojam mater.klāt.Tatad- izvēlaties uzskaites metodi.

Storno 06.11.2006 15:45
1392 ziņojumi
1392 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt