Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Eiropas strukturālo fondu finansējums Uz tēmu sarakstu
Eiropas strukturālo fondu finansējums
Ievirziet lūdzu, kur meklēt noteikumus, likumus (kā saucas), kur ir noteikts kādā veidā jāiekārto uzskaite grāmatvedībā, ja uzņēmums nopircis tehnoloģiskās iekārtas un saņēmis Eiropas strukturālo fondu finansējumu 50% apmērā? Kā grāmatojas tie pamatlīdzekļi, kā ar nolietojumu?
Atradu pagaidām tikai MK 2004.gada15.jūnija noteikumus nr.537. Bet varbūt ir vēl kaut kas?
Atbildes (13)
Galvenais dokuments arī ir šie noteikumi Nr. 537. Pamatlīdzekļi grāmatojas par pilnu vērtību, bet saņemtais finansējums - uz nākamo periodu ieņēmumiem.
Ja es pareizi sapratu, tad pēc PPR atskaita priekšnodokli vispārējā kārtībā, bet saņemto finansējumu naudā iegrāmato D Norēķinu konts K Nākamo periodu ieņēmumi.
Bet pārskata gada ieņēmumos iekļauj ilgtermiņa objekta lietderīgās lietošanas perioda garumā
D Nākamo periodu ieņēmumi K Ieņēmumi no Eiropas strukturālā fonda
Tikai īsti nesapratu kādā summā iekļaut ieņēmumos? Vai jāsadala saņemtā summa lietderīgās lietošanas laika proporcijā vai arī aprēķinātā nolietojua summā?
Kas īsti jāsaprot ar punktu 9.1.2. šajos noteikumos "Bilances postenī Nākamo periodu ieņēmumi norādīto saņemtās finanšu palīdzības vai citā veidā saņemtā finansiālā atbalsta summu iekļauj attiecīgo pārskata gadu ieņēmumos: .... 9.1.2.jasaņemtā finanšu palīdzība vai citā veidā saņemtais finansiālais atbalsts sedz tikai daļu no minētā objekta vērtības - atbilstoši tām šā objekta kārtējā gada noleitojuma un vērtības norakstījumu summu daļām, kuras attiecas uz saņemto finanšu palīdzību vai finansiālo atbalstu."
http://www.esfondi.lv/ var šeit pameklēt dažādu informāciju, saites un normatīvos aktus, aks attiecas uz ES fondiem
Все там понятно.
Купили ОС (актив долговременного пользования) Д122Х К5310 100000
Получили финансирование на него 50% Д2620 К5910 50000.
Списываем амортизацию в расход, например по 10% в год Д74ХХ К129Х 10000
Одновременно списываем финансирование в доход Д5910 К65ХХ 5000.
Реальный расход в год 5000 потому что фактически это ОС обошлось в полцены.
vai šajā situācijā priekšnodokli atskaitīt nedrīkst? es biju domājusi pie PL iegādes kontēt
D 1221 Tehnoloģiskās iekārtas
D 5721 Norēķini par PVN (priekšnodoklis)
K 5310 Norēķini ar piegādātājiem.
Pārējie grāmatojumi man arī kā aprakstīja Maija šķita pareizāki.
Nata25 paldies, bet tur nav nekā par grāmatvedības uzskaiti strukturālo fondu finansējuma saņemšanā, tur ir par pašiem fondiem.
Думаю, что НДС целиком можно списывать в предналог. Счет есть, товар есть, почему бы не быть предналогу.
Cleo, varat pameklēt šeit:
www.liaa.gov.lv
Zinot atbalsta programmu, var atrast daudz informācijas.
НДС весь по накладной списываем в предналог.
1.atsevišķa pamatlīdzekļa uzskaites kartīte.
2.Atsevišķs konts vai subkonts,kurā uzskaita tieši no šī projekta finansētos pamatlīdzekļus.
На карточках надо написать проект(ELVGF у меня был), номер проекта и название.Сделать изменения в методике по открытию дополнительных счетов:pamatlīdzekli,nolietojums,nākamo periodu ieņēmumi un 816...-projekta ieņēmumi.
Это проверяют при проверке.У меня есть материал на эту тему,могу выслать по факсу,напишите номер.
Мордочка выскочила случайно.
saprotami ir izskaidrots Bilances 2003.11. nr.22,tur gan ir par SAPARD,bet metodes un uzskaite tāda pati,vēl arī 2004.8.nr.15
paldies, jau noskaidroju to, kas man bija vajadzīgs.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture