По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Bija it kā darbības pārtraukums, bet... Uz tēmu sarakstu

Bija it kā darbības pārtraukums, bet...
Nekad man nav bijusi tāda situācija.

Firmai bija pārtraukums uz 4 mēnešiem(jun,jul,aug,sept), darbinieki bezalgas atvaļinājumā, VID iesniegums.Visstā kā kārtībā.Darbību plānots atsākt oktobrī.

Tātad uzņēmums nestrādāja un par to liecinātu bankas konts, bet:

1)banka noskaitīja savu par konta apkalpošanu katru mēnesi, tas tā kā saprotami ir saprotami.

1)1.jūn atjēdzās , ka bija jāsamakā Riska nodeva par darbiniekiem par tiem 4 mēnešiem un samaksāja,

3)darbinieks nopirka septembrī par uznemuma karti , kas bija uz viņa vārda, kārtridžu printerim un benzīnu mašīnai, bet skaitās, ka nestrādaja.

Tātad gluži mierīgs tas konts bankā nebija!

Un tagad jāness atskaites par septembri.

To kārtridža un benzīna čeku, laikam ignorēšu un neizdalīšu PVN,un neielaidīšu to PVN atskatē.Par tik niecīgu summu nav vērts.Nesīšu PVN atskaiti ar nullēm.

Bet Ziņojumā par VSAOI un risku par tiem 4 mēniešiem samaksāto summu rakstīt tagad,vai oktobra atskaitē.

Bet vai tas darbinieks, kuram man tagad jātaisa avanss par tiem čekiem ,neskaitīsies, ka atsāka strādāt un jāmaks alga?Un vai tad līdz ar to uzņēmusm jau neskaitās,ka atsācis strādāt?

Kā būtu pareizi?
H
H 03.10.2006 22:16
165 ziņojumi

Atbildes (4)

Skaidrs.Neviena nezin.:-|
H
H 03.10.2006 23:24
165 ziņojumi
Lai atsāktu darbību, man liekas, ka VIDā jāraksta iesniegums. Var tak tam vienam darbiniekam aprēķināt dažas stundas.
Kice
Kice 03.10.2006 23:27
196 ziņojumi
VID teica, ka redzēs pēc atskaitēm , ka jau strādājot.

Jā,bet būs vien tam darbiniekam tās pāris stundas jāizmaksā.Līgums arī noslēgts par stundu darbu apmaksu.
H
H 03.10.2006 23:31
165 ziņojumi
Es arī domāju, ka jāmaksā.darbinieks darbā, grāmatvedis strādā, kasieris arī neguļ.Ja būs tematiskā, tad piesiesies, jo viņi ļoti skatās.Naudas apgrozījums ir , bet darbā nav ne kasieris, ne grāmatvedis.Kaut vienu stundu, bet samaksājiet.Gulēsiet mierīgāk.;-)
Aivareno
Aivareno 04.10.2006 06:18
6641 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.