Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
PVN aprēķins jaunai firmai
Labdien, kolēģi!
Man jautājums - jauna firma, kas pagājušajā mēnesī reģistrējusies PVN apliekamo personu reģistrā. Reģistrācijas apliecība izsniegta 20.08.2006.
Firma ir izrakstījusi vienu rēķinu (saprotams, bez PVN).
Kā ir ar priekšnodokli? Es varu par augsta sākumā pirktiem materiāliem/ precēm sanaksāto PVN iekļaut priekšnodoklī jeb tikai to, kas ir pēc reģistrācijas datuma? Lasīju likumu, bet neizpratu...
Atbildes (7)
Tikai pēc reģistrācijas datuma
tikai pēc apliecības saņēmšanas datuma
Kā ir ar priekšnodokli? Es varu par augsta sākumā pirktiem materiāliem/ precēm sanaksāto PVN iekļaut priekšnodoklī jeb tikai to, kas ir pēc reģistrācijas datuma? Lasīju likumu, bet neizpratu...
- Variet, bet cik "daudz" un ko, lasiet likumu pa PVN 10 pantā.
Jau lasīju un lasu vēl joprojām. Principā es saprotu tā, ka, ja izdevumi ir domāti SD nodrošināšanai, tad es varu tās summas iekļaut priekšnodoklī.
Jā tikai jātaisa inventarizācijas saraksti ar preču , materiālu atlikumu uz reģ. apliecības izsniegšanas dienu un par pakalpojumiem un PL arī kā teikts likumā par minēto gadījumu.
Aptuveni skaidrs.
Paldies!
Iet arī iegādātie pamatlīdzekļi, neiet remonta materiāli, benzīns.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture