По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN Igaunija (pircēja maiņa Igaunijā) Uz tēmu sarakstu

PVN Igaunija (pircēja maiņa Igaunijā)
Lūdzu palīdzēt! Man ir tāda situācija, ka mēs piegādājam preces uz Igauniju pircējam KT. Deklarējam PVN ES preču piegādes katru ceturksni. Tagad mēs pārtrauvcam strādāt ar "KT" pircēju un noslēdam jauno līgumu arī Igaunijā ar "CB" pircēju. Tagad notiek, ka iepriekšējam pircējam "KT" noliktavā palika preces, šo preci "KT" neatgriež atpakaļ uz Latviju, bet pārveda pie jaunā pircēja "CB" arī Igaunijā. Mēs, Latvijas uzņēmums, izraksta kredītrēķinu "KT" par atgriezto preci "CB" un piestādam rēķinu "CB" par saņemtam precem no "KT". Kur man tas viss jāatspoguļo, kādā PVN deklarācijā? ES piegādes nebija, kā arī nebija un saņemšana no ES teritorijas. Jau iepriekš liels paldies.
Jekaterina83
Jekaterina83 08.09.2006 16:11
11 ziņojumi

Atbildes (6)

Если не было ни приобретения ни поставки, то была реализация от КТ фирме СВ на территории Эстонии и ихним же НДС. Вы там вообще ни при чем.

Если хотите 0% НДС, то надо изображать и и поставку в ЕС и приобретение из ЕС.
Maija
Maija 08.09.2006 16:15
28223 ziņojumi
Sposibo Maija. No zagvostka sostoit v tom, chto sna4ala v deklaracii bil pokazan odin pokupatel, a v itoge tovar preobrel drugoj pokupatel CB. V prilozenie o PVN "Preču piegādes ES", ja ukazala KT pokupatelja. Sej4as mne dopolnitelno nado vipisat 1 kredītrēķins KT u odin rēķins CB. Eto ozna4aet, chto mne ne nado etu sdelku pokazivat?
Jekaterina83
Jekaterina83 08.09.2006 16:55
11 ziņojumi
Майя же Вам написала, что в принципе, сделка оформлена не правильно. Вам ведь товар никто не возвращал, тогда причем тут кредитный счет? Моржете "сделать вид", что товар возвращали, тогда нужно указать в декларации и возврат товара и реализацию новому поставщику.

По идее этот товар должна была фирма КТ продать фирме СВ с эстонским НДС.
Amuil
Amuil 08.09.2006 17:11
26369 ziņojumi
Da ja mogu sdelat umnij vid , chto tobar vozvratili, togda gde ze CMR mne vzjat?
Jekaterina83
Jekaterina83 11.09.2006 16:59
11 ziņojumi
Купите в киоске и заполните. Неужели никакой машины не найдется, чтобы до Эстонии и обратно "сгонять". За один день туда и обратно обернуться можно.
Maija
Maija 11.09.2006 17:46
28223 ziņojumi
Спосибо всем за отзывчевость. Я поняла, что эту сделку никак нельзя провести в соответствии с ЛР законодательством. Предеться как правельно сказала Maija "сгонять" в Эстонию.
Jekaterina83
Jekaterina83 12.09.2006 09:26
11 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.