По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Vēlreiz par tām DIVIDENDĒM-liekas, ka esmu S**** Uz tēmu sarakstu

Vēlreiz par tām DIVIDENDĒM-liekas, ka esmu S****
31. 161.pantā(KOMERCLIKUMS)

izteikt ceturto un piekto daļu šādā redakcijā:

“(4) Dividendes nedrīkst aprēķināt un izmaksāt, ja no gada pārskata izriet, ka sabiedrības pašu kapitāls ir mazāks par apmaksāto pamatkapitālu.

(5) Dalībniekiem dividendes aprēķināmas reizi gadā. Dividendes izmaksājamas tikai naudā, pamatojoties uz lēmumu par peļņas sadali.”

Mušu firma arī apstiprinot gada sākumā bilanci - peļņu atstāja kā nesadalīto peļņu. Tagad vadība izlēma ka jāprēķina dividendes un jāizmksā. Vai šis gadījums neaatiecas uz likuma teikumu- dividendes aprēķināmas reizi gadā. Arī zvērināta revidente neiebilda. Pēc Jūsu kolēģa teiktā emu izdarījusi aplam, bet es komerclikumu sapratu savādāk.

Ambera- tieši tā, gada sākumā es sadalu peļņu, bet es to nesadalīju dividendēs, bet gan atstāju kā nesadalīto peļņu. Likums jau attiecas uz dividendēm...

Es tiešām izpratu tā. Un revidentei vēl zvanījām.

Un viss jau ir izmaksāts. Kādas nepatikšanas man draud?
Klingklang
Klingklang 08.09.2006 16:06
30 ziņojumi

Atbildes (12)

Вам по большому счету никаких.

Просто пользователей финансовой отчетности надурили. Они в балансе видят, что есть прибыль и вынимать ее не собираются, а владельцы втихоря ее вынули.

А бы таким потом не подавала руки.
Maija
Maija 08.09.2006 16:11
28223 ziņojumi
Maija , neesat tik kategoriska.

tas, ka peļņu var sadalīt reizi gadā nenozīmē, ka sadale notiek reizē ar GP apstiprināšanu.
Ad
Ad 08.09.2006 16:40
nav ziņojumu
Конечно, только вот если решили оставить нераспределенной значит решили. Т.е. прибыль уже поделили.
Amuil
Amuil 08.09.2006 17:05
26369 ziņojumi
И до следующего года делить ее на дивиденды не то что некорректно, а даже, вроде как, и незаконно.
Irena22
Irena22 08.09.2006 17:53
42998 ziņojumi
es gan piekrītu Ad, nav noteikts, ka peļņa obligāti sadalāma tikai un vienīgi pie GP apstiprināšanas. Peļņa palika nesadalīta un ja uz GP apstiprināšanas brīdi protokolā (lēmumā) norādīja, ka gada pārskata nesadalītā peļņa ir ..LVL vēl nenozīmē, ka peļān ir sadalīta. Jau no nosaukuma saprotams "nesadalītā peļņa" - tātad nav sadalīta. Pagāja laiciņš nolēma sadalīt un sadalīja dividendēs. Galu galā šo peļņu uzņēmuma īpašnieki guva no savas saimneiciskās darbības un ir tiesīgi saņemt no tās dividendes. Neredzu tur nekā krimināla.
Cleo
Cleo 09.09.2006 10:34
19235 ziņojumi
Vispār par ko ir strīds? posteņa nosaukumu kāds ir izlasījis arī?

NESADALĪTĀ PEĻŅA!!!!
Ad
Ad 09.09.2006 17:31
nav ziņojumu
Savos gada pārskatos, ziņojumā norādu, ka par peļņas sadali tiks lemts ārkātas dalībnieku sapulcē.
Ad
Ad 09.09.2006 17:32
nav ziņojumu
tieši tā, Ad. Es vispār lēmumā minu tikai to, kāda ir peļņa, bet neminu to vai tā tiek sadalīta dividendēs vai netiek. Kad tiks sadalīta, tad arī būs lēmums (protokols) par sadali.
Cleo
Cleo 09.09.2006 17:48
19235 ziņojumi
По-моему, обычно как раз и пишут, прибыль оставить НЕраспределенной, что и означает, что решение по ней уже один раз принято.
Irena22
Irena22 10.09.2006 19:56
42998 ziņojumi
ja citi raksta, peļņu atstāt nesadalītās peļņas sastāvā vēl nenozīmē, ka tā raksta visi un ka tā jāraksta protokolā (lēmumā) tas ir viens, un otrs - ja arī ir teikums par to, ka uz gada pārskata apstiprināšanas brīdi peļņa netiek sadalīta dividendēs vēl nenozīmē, ka peļņa ir sadalīta = respektīvi, ja peļņa nav sadalīta, tad tā nav sadalīta. Komerclikums nosaka, ka peļņu drīkst DALĪT reizi gadā - ja nav sadalīta pie gada pārskata apstiprināšanas tas nenozīmē, ka peļņu nevar sadalīt dividendēs dažus mēnešus vēlāk ar valdes sēdes protokolu (lēmumu).
Cleo
Cleo 10.09.2006 20:02
19235 ziņojumi
galu galā Komerclikumā ir teikts , ka Dalībniekiem dividendes aprēķināmas reizi gadā. Dividendes izmaksājamas tikai naudā, pamatojoties uz lēmumu par peļņas sadali. Es saprotu to tā, ka dividendes aprēķinātas ir tikai tad, kad ir attiecīgs grāmatojums D 3410 (3420) K 5810 (5820). Kamēr šāds grāmatojums nav veikts, tikmēr dividendes dalībniekiem neskaitās aprēķinātas. Dividenžu aprēķināšana notiek pamatojoties uz dalībnieku lēmumu par peļņas sadali, kurā tad konkrēti arī tiek pateikts, kuram dalībniekam kāda dividende izmaksājama no nesadalītās peļņas, un tikai tad tiek veikts attiecīgais grāmatojums peļņas sadalei- dividenžu aprēķināšanai.
Cleo
Cleo 10.09.2006 20:06
19235 ziņojumi
Klingklang, koopaina veidojas sekojoši:

* likums Par uzņēmumu gada pārskatiem

55.pants
(2) Vadības ziņojumā jāsniedz arī norādījumi par:

1) jebkādiem svarīgiem notikumiem kopš pārskata gada beigām;

2) turpmāko uzņēmuma attīstību;

3) pētniecības darbiem un attīstības pasākumiem, ja tādi ir;

4) uzņēmuma filiālēm un pārstāvniecībām ārvalstīs;

5) finanšu instrumentu izmantošanu un, ja tas ir būtiski uzņēmuma aktīvu, saistību, finansiālā stāvokļa un peļņas vai zaudējumu novērtēšanai, arī par finanšu riska vadības mērķiem un politiku, par pieņemto riska vadības politiku attiecībā uz katru nozīmīgu prognozēto nākotnes darījumu veidu, kuram tiek piemērota riska ierobežošanas uzskaite, un par uzņēmuma pakļautību cenas riskam, kredītriskam, likviditātes riskam un naudas plūsmas riskam.

(3) Vadības ziņojumā sniedzami priekšlikumi par uzņēmuma peļņas izlietošanu (!!!) vai tā zaudējumu segšanu.

* Komerclikums

180.pants Sabiedrības peļņas izlietošana

(1) Valde sagatavo un iesniedz kārtējai dalībnieku sapulcei priekšlikumu par peļņas izlietošanu.

(2) Priekšlikumu par peļņas izlietošanu nosūta dalībniekiem kopā ar paziņojumu par dalībnieku sapulces sasaukšanu un gada pārskatu vai izsludina saskaņā ar šā likuma 273.pantanoteikumiem.

(3) Priekšlikumā norāda:

1) sabiedrības tīrās peļņas apmēru;

2) izslēgts; (Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 14.02.2002. likumu, kas stājas spēkā no 15.03.2002.)

3) izslēgts; (Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 14.02.2002. likumu, kas stājas spēkā no

15.03.2002.)

4) dividendēs izmaksājamo tīrās peļņas daļu;

5) peļņas izlietošanu citiem mērķiem.

(4) Dalībnieku sapulce lemj par peļņas izlietošanu pēc sabiedrības gada pārskata apstiprināšanas.

Ja esat veicis/-usi dividenžu aprēķināšanu un izmaksu laikā un telpā pēc dalībnieku sapulces lēmuma noformēšanas un saņemšanas, tad nekāda kļūda nav pieļauta un nepatikšanas arī, protams, iet Jums tādā gadījumā secen.

Liepupe
Liepupe 11.09.2006 00:32
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.