По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

celtniecības uzskaite .. Uz tēmu sarakstu

celtniecības uzskaite ..
Esmu nesaprašanā..uzņēmums iegādājās zemi, un sāka celt uz tās māju, kas domāta pārdošanai..zeme man iegrāmatot PL vai krājumos., kā ir ar celtniecības materiāliem, tos iegrāmatot nepabeigto celtniecības objektu izmaksās vai arī uzreiz 7kontos...PVN ir jāuzrāda? Lūdzu palīdziet tiks skaidribā..?
Luisaleina
Luisaleina 03.08.2006 10:11
243 ziņojumi

Atbildes (5)

Es ar krājumiem neņemtos un gan zemi gan māju attiecinātu uz ilgtermiņa ieguldījumiem, proti, zeme ir mans PL, savukārt māja - nepabeigtā celtniecība; attiecīgi materiālus norakstītu uz 1240. Pēc tām visu nopārdotu kā savu īpašumu.

Ko Jūs domājāt ar PVN uzrādīšanu?
Abols
Abols 03.08.2006 10:27
256 ziņojumi
Если Вы строите здание, то у Вас затраты копятся на nepabeigto celtniecības objektu, после окончания сроительства вы их переносите на ОС или запасы, в зависимости от назначения здания.( будете продавать или нет).
Luiza
Luiza 03.08.2006 10:28
7714 ziņojumi
Abols - cik saprotu, saņemot rēķinu par celtniecības materiāliem un paklpojumiem es tos uzrādu D1240;D5721 -K5310 ? Nododot māju ekspluatācijā D1210 - K1240. PVN ir kaut kur jāuzskaita atsevišķi? Kā būs ar PVn pie mājas pārdošanas..?
Luisaleina
Luisaleina 03.08.2006 10:34
243 ziņojumi
Tieši tā līdz pat jautājumam par PVN. Te nu es baidos kļūdīties - netirgoju nekustamos -, lai kāds zinošāks atbild par PVN piemērošanu darījumos ar NI.
Abols
Abols 03.08.2006 10:41
256 ziņojumi
Abols - paldies..
Luisaleina
Luisaleina 03.08.2006 10:44
243 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.