По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Nepilnības dokumentos Uz tēmu sarakstu

Nepilnības dokumentos
Labdien, sakiet, ja uzņēmuma darbinieks aizbrauca komandējuma uz 1 dienu uz igauniju lai atgādātu uz L-u pamatlīdzeķli automašīnu, Igaunija ieleja degvielu jauniegadātajā autoamšīna-PL, maksāja par degvelu ar savu norēķinu kartiņu, tagad atnesa man to kvīts daļu, kur redzams, ka maksāja ar kartiņu (tāds mazais čeks, kur norādīti dati par kartiņu, summa), bet pašu degvielas čeku aizmirsa veikala

Tagad es ne ceļazīmi nevaru uzrakstīt, jo nezinu cik litrus tad degvielas viņš nopirka, nedz ielikt šo čeku komandējuma atskate.

Ja tas darbinieks uzrakstīs paskaidrojumu, ka aizmirsa to čeku un es apmēram aprēķināšu cik degvielas tur bija-vai tāds gājiens var iziet, lai ieliktu tos izdevumos avansa atskaite??
Kml
Kml 13.07.2006 12:08
1086 ziņojumi

Atbildes (19)

kāds spečuks iesakiet, vai man par šo čeku vispār vajag aizmirst??
Kml
Kml 13.07.2006 12:41
1086 ziņojumi
Забудьте. А впредь ваш шофер не будет забывать чеки, если один раз из своего кармана заплатит.

Если нет чека, то откуда знать, что он покупал: бензин или кокаколу.
Maija
Maija 13.07.2006 12:49
28223 ziņojumi
paldies
Kml
Kml 13.07.2006 13:03
1086 ziņojumi
A kopš kuriem laikiem cēļazīmes rakstīt un atskaitīties par komandējumu citu vietā ir grāmatveža pienākums?

Vot, tā tad rodās tie pretenziozie tipi, kas abižojās par to, ka izmetu viņus pa durvīm ārā, jo, redz`, šie nākuši ar pārliecību, ka... - sliktu pārliecību ieaudzināt darbiniekos, jāsaka.
Abols
Abols 13.07.2006 13:14
256 ziņojumi
Abols

???

ja man atnes nekorektu ceļazīmi (šajā gadījuma bezbenzīna čeka), tad man šoferim vajadzēs skaidrot kā un ko. Kāda ieaudzināšana???
Kml
Kml 13.07.2006 15:19
1086 ziņojumi
Jā tāds jau mums tāds darbs, "mazajiem"
Tore
Tore 13.07.2006 16:15
981 ziņojums
"Tagad es ne ceļazīmi nevaru uzrakstīt, jo nezinu cik litrus tad degvielas viņš nopirka, nedz ielikt šo čeku komandējuma atskate." - rādās, būšu šo te pārpratis. Ja reiz tikai korekcijas ieviešat, tad atvainojos...

Uzēdos tāpēc, ka reiz vienā saitā biju sastapies ar grāmatvedības pakalpojumiem, kur par noteiktu samaksu bija arī ceļazīmju aizpildīšana uzrādīta. Pēc tādiem un līdzīgiem "pakalpojumiem" nav nemaz brīnums, ja grāmatvedis par kaut ko mazu un melnu tiek uzskatīts.
Abols
Abols 13.07.2006 16:26
256 ziņojumi
А чего же тому буху делать когда он крайний. Ну не напишет тот водила путевой лист. Ему не надо. Он уже бензин залил и куда надо съездил. А придет проверка, наложит штраф, так с буха потом шкуру сдерут. Не от хорошей жизни это делается.
Maija
Maija 13.07.2006 17:00
28223 ziņojumi
"Ну не напишет тот водила путевой лист. Ему не надо." - viņš saņem naudu par to, ka dara kā likts, nevis tā, kā uzskata par vajadzīgu. Bet, vispār, es jau saprotu, bet principiāli nepieņemu šo "kraijņij" nostāju... vēl pagaidām.
Abols
Abols 13.07.2006 17:20
256 ziņojumi
viņš saņem naudu par to, ka dara kā likts, nevis tā, kā uzskata par vajadzīgu.

Только одна беда - не бух тому водиле указания дает. Если начальство распорядится, то может водила после 10-го напоминия и сделает.

Но начальство у нас деньги кует, не отходя о кассы. А для бумажек человек нанят, который бухом называется. Жизнь, однако...
Maija
Maija 13.07.2006 19:46
28223 ziņojumi
А если эти чеки принес директор, то лучше вообще помалкивать, и делать все как надо. А не директора учитить. А если директор еще и муж бухгалтера, то савсем плохо, и никуда не деться:|
Julijatim
Julijatim 13.07.2006 19:56
8799 ziņojumi
Njaa.. poziicijas jautaajums. Iespejams, ja man maksaatu par kvantitati vai arii buutu teicis "jaa... liidz kapa malai" vai tml.vardus tad arii es nesmaadeetu ziimeet visu, ko vien var, kaut vai miilestiibas peec. Bet pasreiz - man par to nemaksaa un probleema it tajaa, ka darbinieki, kas ieprieks pieredzejusi, ka gramatvedis vinju labaa tik ljoti censas, labakaja gadijuma apjuuk, kad sastopas ar manu attieksmi pret "atkaitisanos". A skaidrot man jau ir apnicis, taapeec - "luudzu, tur ir durvis, gaitenja galaa mums seezh speciaalists visos jautaajumos. Vins tad arii paliidzes Jums tikt skaidriiba, ja reiz, iepaziistoties ar darba kaartiibu muusu uzneemumaa, Juus snauduljojaat."

A vaditajiem man tas nav jaasaka - vinji pasi labi saprot, kaadu piemeeru raadiit saviem padotajiem, tostarp arii veiksmiigas lauliibas sakaraa.

Man jau principaa vienalga, kurs gatavo "atskaites" kura laba, ka tik gramatvedibu liek miera - tai citas problemas ko risinat. Man, piemeeram, tagad pilna galva ar Kjiinu un taas velesanos optimizet mana uznemuma nodoklu politiku. Kaadas "celjaziimes"?!
Abols
Abols 13.07.2006 21:42
256 ziņojumi
Abols, я вас прекрасно понимаю. А вот работу бухгалтера руководство, зачастую, не понимает.
Julijatim
Julijatim 13.07.2006 23:06
8799 ziņojumi
если директор еще и муж бухгалтера - и ТТулечка тебя понимает. Но таких директоров ночью можно придавить
Valterin
Valterin 13.07.2006 23:31
8641 ziņojums
Невсегда Valterin, есть стойкие экземпляры: мой именно такой.:)))
Luiza
Luiza 14.07.2006 09:26
7714 ziņojumi
Valterin
Valterin 14.07.2006 09:28
8641 ziņojums
Abols

nez vai tik stikti un pārliecināti ir jāizsaka savas domas, jo katra situacija ir individuāla.

Pieredze nav īpaši liela, bet cik redzēju, tad ja esi grāmatvedis latvijas uzņēmuma, tad gribot negribot, bet Tev būs jādara+/- papildus darbi, kas nav tieši saistīti ar Tavu profesiju, protams, pastāv izņēmumi. Latvija ir +/- buhi universali.

Piem. tāda Zviedrija, Vācija tur gan darbinieks nedara neko "lieku", tikai to, kas aprakstīts līguma (protams pastāv arī izņēmumi).

A man pagaidām sūdzēties nav par ko, kamēr uzkrāju pieredzi, mēģinu visos darbos atrast kaut ko interesantu
Kml
Kml 14.07.2006 10:32
1086 ziņojumi
Kā domāju, tā izteicos... man tāda, vot, strikta pārliecība - nedarīt darbu citu vietā, jo tas viņus samaitā. Individuāli.

Abols
Abols 14.07.2006 10:50
256 ziņojumi
Tas ir tas saucamais "koks ar diviem galiem"
Tore
Tore 14.07.2006 10:56
981 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.