По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Par pamatlīdzekļiem Uz tēmu sarakstu

Par pamatlīdzekļiem
Labdien, līdz galam nevaru izdomāt, ko darīt ja uzņēmums nopirka datoru, pelīti, piepirka klāt tam datoram atmiņu. Ar šo datoru tagad strādā uzņēmuma darbinieks, kurš galvenokārt šo datoru lieto pildot ES firmas "ABC" darbus, bet ir paredzēts, ka šo datoru 1 mēneša laikā (varbū drusku vēlāk)no mums atpirks tā ES firma "ABC", tādā veidā kompense visus izdevumus, kuri bija saistīti ar tehnikas iegādi, lai pildītu viņu pasūtījumus (darbus). Vai uz to brīdi, kamēr tas dators nav nopārdots ES firmai "ABC' man likt viņu uz pamatlīdzkļiem? Vai būtu nepieciešams kaut kāds līgums, kurā norādīts, ka šī ES firma "ABC" no mums atpirks to datoru??
Kml
Kml 12.07.2006 10:36
1086 ziņojumi

Atbildes (12)

Если сейчас Вы его используете для своей деятельности и зарабатывает фирма на этом, есть акт ввода в эксплуатацию, то это ОС.
Luiza
Luiza 12.07.2006 10:57
7714 ziņojumi
tagad saimn. darbībā mēs viņu lietojām, bet iipaši neiepriecina fakts, ka PL ir ap mēnesi (varbūt drusku mazāk, varbūt drusku ilgāk lietošanā).
Kml
Kml 12.07.2006 11:03
1086 ziņojumi
Если он будет стоять в запасах, а Вы на нём денюжку зарабатываете и счёт выставляете. Как-то некорошо.:)

Я тоже ленивая

Что руководство по этому поводу издаёт?
Luiza
Luiza 12.07.2006 11:09
7714 ziņojumi
teica, lai daru taa, kaa pareizi, un viss

nu tad taisiisim PL kartiju un tad tirgosim nost to PL

P.S. paarbaudes briidii, kā pamatojums kāpēc šīs dators atrodas mūsu ofisā (bet nav PL-tad kad jau būs notirgotsES firmai) pietiek ar līgumu starp mūsu firmu un ES ka viņi to mums iedeva lietošanā uz kaut kādu konkrētu laiku (piem. gadiem 3). Jeb būtu vēlams vēl kādu papirīti. Vai praksē vispār to var realizēt?
Kml
Kml 12.07.2006 11:28
1086 ziņojumi
Я бы сделала бы договор аренды между юридическими, но тогда иметь место арендная плата. А с другой стороны, как я поняла, Вы за этот компьютер платили со счёта фирмы. Какой договор аренды?

Тогда надо продать, а потом арендовать.
Luiza
Luiza 12.07.2006 11:48
7714 ziņojumi
Ar Biju domājusi par līgumu starp juridiskām personām. Tik grūti būs ar to īres maksas iekasēšanu, mēs jau samskāt varam, bet viņi ar to neņemsies, jo viņu darbības profils ir pavisam cits. Viņiem tas būs tik papīrus smērēt. Bet ja līguma starp jurid. personam būs norādīts, ka mūsu piestādītais rēķins viņiem iekļauj arī summu par datora lietošanu-tā ar izeja.

Vai arī pēc īguma nosācijumiem iziet, ka ES firma "ABC" mums nodrošinās to tehniku līguma darbības laikā nesaņemot par to maksu (bezmaksas). Varbūt tas būs labāk?
Kml
Kml 12.07.2006 11:59
1086 ziņojumi
Я думаю, что должно быть 2 договора:1.) на работы, которые Вы делаете для них 2) на аренду. Взимозачёт я бы не делала.

Мне только не понятно, если Вы купили комп. за свои средства, Вы его сначала должны продать той фирме. А потом только арендовать.
Luiza
Luiza 12.07.2006 13:27
7714 ziņojumi
tieši tā arī darīsim, nopirkam pa pasu naudu, uzliku uz PL un vēlāk pārdosim tos PL ES uzņēmumam

un tad sāksim tos no viņiem īrēt
Kml
Kml 12.07.2006 14:14
1086 ziņojumi
vispār sadarbības partneri no ES uz mani jau skatās šķībi, nesaprot, kapēc es trīcu par katru papīru, kapēc man vajag visus dok. oriģinālus bet neder nosutītie pa faksu. Sanāk, ka tikai mums tā lkumdošana tik strikti nosaka tās prasības-par grāmatvedības kārtošanu
Kml
Kml 12.07.2006 14:16
1086 ziņojumi
У них всё намного проще.:)
Luiza
Luiza 12.07.2006 14:49
7714 ziņojumi
nekas, nepaies i 100 gadi, kad pie mums ar būs vieglāk un civilizētāk
Kml
Kml 12.07.2006 16:03
1086 ziņojumi
Хорошо, если в 100 уложимся.
Luiza
Luiza 12.07.2006 16:25
7714 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.