Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dāvinājums
Labdien!
Latvijas firma grib dāvināt pamatlīdzekli otrai Latvijas firmai. Tas būs vienreizējs darījums. Dāvinājuma līgumā īpašniece negrib uzrādīt pat summu, bet man liekas, ka te kautkas nav tā kā vajaga . Palīdziet! Man jau liekas, ka šāda veida dāvinājums būtu pielīdzināms apliekami realizācijai - no tā izriet visas nodokļu sekas gan PVN, gan UIeN.
Nekā nesaprotu! PALĪDZIET! Varbūt kāds ir saskāries ar šādu dāvinājuma veidu!
Palsies!
Atbildes (5)
Firmai, kas dāvina - izdevumi, kas nav saistīti ar saimn.darbību, bet firmai, kas saņem - ienākums. Tātad abām UIN.
Protams, PVN, Jūs taču to esat norakstījuši priekšnodoklī, kad iegādājāties šo mantu.
Ziniet PVN priekšnodoklis nav bijis, jo p/l iegādāts no ES PVN maksātāja!
Un vēl- kā ar amortizāciju?
Amortizācija , domāju, kā jebkuram PL
Это как не было? Был реверс - т.е. начисление НДС и отчисление предналога в одном периоде. Однако, поскольку вы использовали ОС совсем не для облагаемых сделок, будьте любезны предналог положить обратно.
А с амортизацией - какие проблемы? Если ОС введено в эксплуатацию - обычным порядком и финансовый и налоговый, при дарении - опять же обычным порядком отнимаем от категории остаточную стоимость по финансам
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture