По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN deklarācija un ziedojumi - vai ir neapliekamie darījumi? Uz tēmu sarakstu

PVN deklarācija un ziedojumi - vai ir neapliekamie darījumi?
Biedrības ziedojumi ir ārpus PVN likuma, bet saimnieciskā darbība apliekas ar PVN, vai 7 grupas izdevumi visi iet priekšnodoklī vai tomēr man ir jārēķina proporcija? ja jārēķina, tad kādā ailē deklarācijā es parādu ziedojumus (tie tak nav ar PVN neapliekamie darījumi...)
Igailume
Igailume 29.06.2006 11:46
26 ziņojumi

Atbildes (8)

Это вообще мимо закона, и в декларации эти суммы не показываются.
Tt7
Tt7 29.06.2006 11:50
37863 ziņojumi
es visus izdevumus lieku kopā, nešķiroju vai tas iegādāt par ziedojuma naudu vai par saimn.darbības ienākumiem (61XX), jo izlietots tiek biedrības mērķa sasniegšanai. tātad viss iet priekšnodoklī?

Paldies jau iepriekš, deklarāciju aizpildam 1.reizitāpēc arī ir sajukums...
Igailume
Igailume 29.06.2006 11:54
26 ziņojumi
Деньгами со счета вы можете оплачивать любые затраты, но вот в учёте эти затраты должны быть разделены, потому что зиедоюми вы получали целевые, значит и использовать вы их можете только на те цели, на которые они были получены и ни о каком предналоге речи идти не может, а по всем затратам, связанным с получением дохода от хоздеятельности, можете и отчислять ПВН в предналог, если все доходы будут облагаемыми ПВН сделками, то пропорцию считать не надо, если будут смешанные (облагаемые-необлагаемые), то считаете пропорцию.
Tt7
Tt7 29.06.2006 12:59
37863 ziņojumi
Paldies!
Igailume
Igailume 29.06.2006 13:26
26 ziņojumi
tomēr vēl ir jautājums - ja ziedojums nav konkrētam mērķim paredzēts, vai šo iztērēto naudu es varu likt priekšnodoklī?
Igailume
Igailume 29.06.2006 14:01
26 ziņojumi
Нет. Если на подаренные средства вы ведете хоздеятельность, то тогда это не подарок, а доход. А вы имеете статус организации, имеющей право получать зиедоюми?
Tt7
Tt7 29.06.2006 14:33
37863 ziņojumi
jā, esam biedrība. bet tagad sākām veikt saimniecisko darbību, lai gūtu papildus ienākumu biedrības mērķu sasniegšanai.faktiski visi izdevumi ir mērķu sasniegšanai, arī tie, kurus tērējam par saimn.darbības naudu.tāpēc arī nesaprotu, ko tad likt priekšnodoklī...
Igailume
Igailume 29.06.2006 15:03
26 ziņojumi
1) no citām apliekamajām personām saņemtajos nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par precēm un pakalpojumiem !!!!!savu ar nodokli apliekamo darījumu nodrošināšanai!!!!!!, kā arī tādu ārvalstīs veiktu darījumu nodrošināšanai, kuri būtu apliekami ar nodokli, ja tie tiktu veikti iekšzemē.
Tt7
Tt7 29.06.2006 15:34
37863 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.