Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Rēķins EUR Uz tēmu sarakstu

Panta 09.03.2006 19:16
56 ziņojumi
56 ziņojumi
Atbildes (7)
Varat uzreiz latos, tas būs 1268,56 (1805*0,702804), bet varat arī EUR, bet norādiet, ka valūta ir EUR un kursu.
Es grāmatoju tādā valūtā, kādā rēķins ir izrakstīts
Es grāmatoju tādā valūtā, kādā rēķins ir izrakstīts

Kml 09.03.2006 20:00
1086 ziņojumi
1086 ziņojumi
Paldies. Ja es grāmatošu latos, tad sanāks, ka 231 kontā parāds arī būs latos..taču kā kontēt, kad partneris iemaksās EUR bankas kontā summu valūtā? Vai tad arī nepieciešams pārrēķināt un grāmatot latos?

Panta 09.03.2006 20:33
56 ziņojumi
56 ziņojumi
Это же не расчеты между резидентами Латвии, о которых здесь споры велись! В данном случае учет дебиторской задолженности осуществляется в евро, с пересчетами курсовых разниц и т.п.

Xan 09.03.2006 23:26
4878 ziņojumi
4878 ziņojumi
Aapaac..Tas tak ir murgs katru summu paarreekjinaat...Un konteet turpu shurpu un veel skatiities lai viss ir OK! Un vai vispaar Tildee ir iespeejams uzskaiti vest EUR? Es tur pameegjinaaju EIRO kontu graamatot, tad programma katru ciparu paareekjina peec valuutas kursa latos un virsgraamataa viss paraadaas latos un atlikumi neiet kopaa ar banku. kaa Juus tiekat galaa ar shaadu situaaciju?

Panta 10.03.2006 12:32
56 ziņojumi
56 ziņojumi
vispār ja ir programma, tad ievadot valūtas kursu uz darījuma dienu, viņa pārrēķina pati, tas pats kad ienāk nauda kontā. manai programmai tikai jāpiešķir 262Xkonts valūtas norēķiniem, lai ietu bankas atlikums, pakonsultējieties ar firmu, kas apkalpo programmu.

Sibylla 10.03.2006 12:38
1499 ziņojumi
1499 ziņojumi
Panta, nevajag uztraukties. Ja Tildē būs ievadīti val.kursi viss ir vienkārši. Programma pati pie katras darbības veic pārrēķinu latos. Ar banku visam būtu jābūt kārtībā. Jums taču atlikums parādās katrā atsevišķā valūtā (EUR;LVL u.t.t). Mēneša beigās rēķiniet valūtas kursu starpības rezultātu (programmā uzstāda periodu un tālāko veic programma). Gan izdosies!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt