Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
IIN un nekustamā īpašuma pārdošana ... Uz tēmu sarakstu
IIN un nekustamā īpašuma pārdošana ...
Cik saprotu 25% man jāmaksā, ja pārdodu nek.īpaš. kas man piederējis mazāk par 12 mēnešiem.Nodoklis jāmaksā no starpības starp iegādes vērtību un pārdošanas vērtību. Jautājums man tikai viens - kā valsts uzzin (arī VID) ka vispār kaut ko un par cik pārdevu? Ja es to nekur nedeklārēju? Jautājums tikai inereses pēc vienkārši līdz galam neizprotu šo sistēmu....
paldies
Atbildes (11)
Tā varētu būt Zemesgrāmata
Nu kas zemesgrāmatā tikai parādās, ka mainās īpašnieks un viss... tikpat labi jau es varu pārdot par 100 Ls mans īpašums ko gribu to daru:)
Ja pārdosiet kā fiziska persona juridiskai personai , tad deklarēs juridiskā persona par fiziskajai personai izmaksātajām summām. Bet ja arī fiziskai , tad nezinu , visdrīzāk arī manuprāt neviens Jūsu pārdošanas summu neuzinās.Bet varbūt maldos un kāds cits teiks ko citu:)
manuprāt VID ir izveidota datu bāze, kas ir savienota gan ar CSDD,gan ar Zemesgrāmatas nodaļu,labāk būs ja uzrādīsiet..
Likuma nezināšana neatbrīvo no to izpildes. Jums ar likumu ir uzlikts pienākums deklārēt savus ienākumus, ja tie pārsniedz noteikto summu vai, ja vastija nav zināms par tiem. Luk, ja pārdošanas summa ir lielākā par iegades summu un tā pardošana notika 12 m. laikā, jums ir jāiesniedz deklarācija.
Par summām, tie parādās oficiāli noslēgtos līgumos, kas ir ierakstams ZG, nekur citur nav informācijas. Ja kaut ko saņemsiet virs līgumā ierakstītās summas, par to, protams, nav nevienam jāziņo!
Labi... bet ja pēc līguma pārdošu par 100 Ls oficiāli saņemšu vairāk tad ko ?
Тогда ничего, только когда еще что приобретать надумаете ВИД спросит: а денежки откуда взяли?
В 2005 году моей знакомой из ВИДа прислали письмо с просьбой срочно сдать декларацию о доходах. Она продала дом и не подозревала об отчетности. Штрафа за несвоевременную сдачу декларации, правда, не начислили. Так что мы все, как юрики или физики- под колпаком у...
Valterin, Jūsu paziņa varbūt pārdeva juridiskai personai , kurai ir pienākums paziņot VID par izmaksātajām summām. Bet fiziska persona fiziskai manuprāt neviens nekur neziņo.
Нет, не юридической персоне происходила продажа. Просто сумма сделки большая и нас постепенно начинают приучать к необходимости все декларировать. Впрочем, продав даже машину, тоже появляется необлагаемый доход. Кстати, моя знакомая (совсем не из "крутых"

) в 2005 году продала не только дом, но и квартиру. Так о продаже квартиры налоговая ничего не указала. Посоветовавшись, мы вместе заполняли декларацию и указали суммы по обеим сделкам.
Nu un prātīgi darījāt, jo tāpat tie cerams bija ar nodokli neapliekamie ienākumi. Tad jau nav nozīme nedeklarēt un vēlāk varbūt iekulties nepatikšanās:)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture