По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

pašnodarbinātais -preču norakstīšana Uz tēmu sarakstu

pašnodarbinātais -preču norakstīšana
Saprotu, ka šeit ir maz pašnodarbināto personu, bet lūgums tomēr tāds: kādā veidā šī persona, kas darbojas viena pati, un ražo preces, var gada beigās ,veicot inventarizāciju,norakstīt bojātas preces, neizmantojamus atlikumus,Kā to noformēt,?
Santasala
Santasala 15.02.2006 01:45
13 ziņojumi

Atbildes (9)

Inventarizāciju veic pats īpašnieks materiāli atbildīgās personas klātbūtnē, ja tāda ir norīkota.
Mil
Mil 15.02.2006 08:39
96 ziņojumi
Для этого существует бланк "Izdevumu precizēšana"
Albina
Albina 15.02.2006 10:15
64891 ziņojums
un kā tad preces tiek uzskaitītas?- vai tad izdevumos jau nav iekļauts , kad samaksāja par tām?
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 15.02.2006 10:36
2558 ziņojumi
всё , что потратили на закупку товара, регистрируете в журнале как обычно , но в конце года после инвентаризации уточняете свои расходы в бланке "Izdevumu precizēšana".В бланке 4. и 5. пункты именно о запасах товаров.
Mil
Mil 15.02.2006 11:10
96 ziņojumi
Jā, es visu saprotu par izdevumu precizēšanu-krājumu atlikums samazina gada izdevumus. Tieši tādēļ ir svarīgi , cik krājumus uzrādīt inventarizācijā. Vai to, kas reāli palicis? Bet KĀ NORAKSTĪT TĀS PRECES UN KRĀJUMUS,KURI GADA LAIKĀ NAV IZTĒRĒTI, BET IR CIETUŠI , SABOJĀTI< VAI KĀ CITĀDI KĻUVUŠI NELIETOJAMI? Vai vajag norakstīt, vai vienkārši neuzrādīt tos.?
Santasala
Santasala 15.02.2006 15:20
13 ziņojumi
Можно сделать дополнительную строчку. Или добавить эту сумму в 5 строчку.
Albina
Albina 15.02.2006 15:38
64891 ziņojums
NU, bet ja es ierakstu nederīgu preci 5 ailē, tas nozīmēs, ka tā prece man ir un krājumi lielāki.Bet es taisni otrādi-vālos samazināt savus krājumus gada beigās.;) Paldies par padomiem,
Santasala
Santasala 15.02.2006 16:02
13 ziņojumi
Es saprotu, ka Jūs vienkārši saskaitiet atlikumus un par rezultātu koriģējat savus izdevumus. Nelietojamie ir nelietojamie - par tiem krājumus palielināt nav korekti. Pat uzņēmumi iekļauj izdevumos brāķi normas robežās - kāpēc lai ar individuāliem būtu savādāk?
Xau
Xau 15.02.2006 16:22
297 ziņojumi
Xau, я об этом тоже думала. Наверное, смотря сколько брака списывать.
Albina
Albina 15.02.2006 18:20
64891 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.