Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Bankas izraksts
Lūdzu palīdziet!!
Reġistrėjot firmu bija jåatver konts bankå. Statūtos paredzēts, ka iemaksa 1000 Ls. 125 Ls bija jāsamksā arī par reģistrāciju un Vēstnesi. Bankas darbinieks saskaitīja un nosauca summu 1140 Ls. Tātad kontā tika iemaksāti 1140 Ls ar ierakstu 1000 Ls pamatkapitālam, tad viņš teica ka izdarīs labāk savādāk un 124 Ls izņēma no konta ar ierakstu "izmaksa pēc pases.." Tagad man konta izrakstā ir šādi cipari: komisija par izziņu 0.50, samaksa par uzņēmuma komplektu 15 Ls, izmaksa 124 Ls, iemaksa pamatkapitālam 1140 Ls un komisija par kontu apkalpošanu 0.50
Jautājums šāds: Izdarot grāmatojumus uz bankas izraksta sanāk:
D 7750 K 2620=0.50
D 7xxx K 2620=15
D 2380 vai D 2610 K 2620=124
D 2620 K 3110=1140
D 7750 K 2620=0.50
Tā kā izdevumus, kas saistīti ar firmas dibināšanu sedz viens no dibinātājiem, tad kur man tos 15 Ls uzrādīt? Un tie 124 Ls? Man tagad sākuma bilancē parādās galīgi aplamas summas
Kā man kontēt, ja sākuma bilancē jābūt D 2620=1000 K 3110=2000
D 2360=1000
Atbildes (12)
Kā saprast šo teikumu - tad viņš teica ka izdarīs labāk savādāk

?
1.Vispirms jums jāizdara grāmatojums D2360/3110K=2000.Apmaksa no bankas izraksta D2620/2360K.
2.Jūsu bankas kontā viss ir kārtībā un arī bankas darbinieks izdarīja visu pareizi.Jūs vienkārši iemaksājāt bankas kontā visu,ko aprēķināja bankas darbinieks,viņš paredzēja pilnu komplektu, bet Jūs no bankas konta neapmaksājāt ne par reģistrāciju ne par Vēstnesi.Tāpēc viņš vienkārši atmaksāja Jums to naudu atpakaļ, jo jebkurā gadījumā dibināšanas izdevumi NAV SIA izdevumi,tāpēc Jums tur vairāk nekas nav jāgrāmato kā D2620/2360K=1000,D7550/2620K=1,00(0,50+0,50) un D7.../2620K-15,00.Cik es varu aprēķināt, atlikumā ir 0.Jakontā iznāktu atlikums.
Varbūt būs citi viedokļi,es tā darīju.
Goldenmoon- lūdzu atvainojiet mani par nepabeigto domu, bet bija jādodas uz darbu. Darbībai atlikumā ir 0 nevis pašā kontā, nekas nav vairāk jāgrāmato,bet bankas konta atlikums ir taču 1000. Vai ne?
Atradāt arī "pareizo" banku, lai šitā ieputrotos.
Pilnīgi parezi, no konta neapmaksā ne vēstnesi, ne reģistrāciju, bet tā kā tā visa nauda tomēr paguva apgrozīties kontā un parādīsies arī izrakstā, tad vispirms nokontējiet iemaksu - visu summu, tad sadaliet- atkal izmaksa pret pasi un 1000 Ls - kā pamatkapitāls, + vēl tie sīkumi, kas attiecas uz konta apkalpošanu.
Bet tomēr intetresanti - kura banka tā bija.
Tā bija SEB Unibanka
Bet vai tie 15 Ls es varu likt uz izdevumiem, ja tie saistti ar firmas dibinanu?
Saprotiet es to sākuma bilanci netaisīju pati, bet gan grāmatvedības firma un tur stāv: Aktīvā "neiemaksātās daļas sab.kap"=1000 , "naudas līdzekļi"=1000, bet Pasīvā "Pamatkap."=2000Ls. Tagad es vadu datus pēc tā konta izraksta un man sanāk cita bilance
Es atvainojos, bet varbt es nepareizi pievienoju kontus "zalktī"? vai var kāds nosūtīt man uz emailu kādu paraugu? Ludzu palidziet
Cik es saprotu no Jūsu stāsta,tad tā ir sākuma bilance,ko Jums sataisījusi grāmatvedībass firma, un es uzskatu,ka tur Jums nekas nebūtu jāvada un jāsasaista ar bankas izrakstu, bet jāsāk no atlikumiem, kas Jums ir bilancē un atlikumi kā tādi pēc bilances jasavada un jāvada dati uz priekšu,izejot no šiem atlikumiem.Arī man mājas darbam ir Zalktis un jaunajai firmai 2004. gada pašās beigās es iesāku tāpat kā Jūs tagad. Man bija viss apmaksāts pamatkapitāls un bilance bija D2620 un K3110, un no tā arī sākās.Tie 15 lati un 1 lats ir ar bankas konta atvēršanu saistīti izdevumi nevis ar dibināšanu un grāmatvežu domas dalās - var tā un var arī citādi.Es neliku izdevumos.
Tore - Tas, ko atver bankā un kur iemaksā pamatkapitālu fiziska persona, ir pagaidu konts,bet sākuma bilance ir ļoti vienkārša.Tur nav ne ieņēmumu, ne izdevumu,ne peļņas,ne zaudējumu. Darbība sākas, kad uzņēmums reģistrējas un pagaidu konts kļūst par reģistrētu norēķinu kontu (arī VID) nhttp://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=search
Paldies Vijoliite! Bet vai es vareetu tevi paluugt nosuutiit man uz mailu paraugu konta piesaistiishanaa? man radushaas neskaidriibas

luudzu, luudzu help!
Godīgi sakot, man ir piesaistīti tikai PVN un ieņēmumu konti,kas vajadzīgi PVN mēneša deklarācijai, jo gada pārskatus es neesmu sākusi un neesmu to darījusi.Es tikai redzēju,ka to var darīt arī gada pārskatam - peļnas un zaudējumu aprēķinam
laikam.Esšovakar paskatīšos,ja iznāks laiks.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture