Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Žalūzijas
Sveicināti mīļie kolēģi!!!!
Šodien saņēmu PPR par žalūzijām, cena bez PVN 108.00 Ls. Sakiet lūdzu, kā pareizāk - vai var likt uzreiz uz izdevumiem, vai tomēr tās ir PL???
Pēc metodikas, ir virs 50.00 Ls un reāli varētu kalpot vairāk par gadu, tātad varētu būt PL, bet man kaut kā interesanti liekas žalūzijas=PL.
Bet kā pareizāk?
Atbildes (8)
Я учитываю их на инвентаре, независимо от стоимости.
Es liku uz pamatlīdzekļiem
manuprāt tas nav PL, jo pašas par sevi ražošanā (saimneiciskajā darbībā nekādu funkciju nepilda) ir tikai loga dekors.

Es nezinu, ja ieliktu PL sastāvā, tad kā pamatotu nolietojuma aprēķinu, viss pārējās savā ziņā kalpo saimnieciskajai darbībai, teiksim printeri, faksi utml., bet žalūzijas, tas būtu tāpat kā aizkarus likt pamatlīdzekļos, arī aizkari glaunā ofisā var maksāt virs 100 latiem, pat virs 50 latiem.
Varbūt vajag izdarīt grozījumu pašā metodikā, jo likums vairs nenosaka kā PL kritēriju tā iegādes vērtību.
Еще до меня жалюзи на основные были отнесены. Я пока так и оставила. Хотя, может и правда, лучше на расходы их отправить?
Žalūzijas nav tikai dekoratīvs elements. Tās zināmā mērā aizsargā uzņēmuma īpašumu, lai no ārpuses nevarētu izpētīt kā te pie mums viss izvietots un izplānot kā labāk to nospert. (jāpiebilst, ka mūsu telpas atrodās puspagrabā un pirmajā stāvā). Tāpēc un ņemot vērā ilglaicīgo žalūziju izmantošanas periodu, lieku uz PL
man arī žalūzijas uz PL.
mums ofisam ir dienvidu logi, tas nav nekāds dekors, bez viņām vienkārši nav iespējams kaut ko saredzēt monitorā.
Paldies, jums visiem par viedokli.
У нас тоже в солнечную погоду без жалюзей в монитор смотреть невозможно.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture