Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
PVN par preču iegādēm ES Uz tēmu sarakstu

Ince 16.01.2006 12:46
425 ziņojumi
425 ziņojumi
Atbildes (3)
Bet vai aprēķinātais PVN par preču iepirkšanu nav obligāti jāsamaksā pats par sevi - только, если это импорт, ПВН платиться обязательно в бюджет по таможенной декларации, за исключением ввоза основных средств, если на это есть разрешение ВИДа.
No ši darījuma PVN atskaitē nevar sanākt pārmaksa vai parāds.PVN deklarācijā ieliek gan 64.rindā , gan 55.rindā. Ja , piemēraam ir samaksāts PVN jau TUR( parasti uzrāda PVN % likmi), tad PVN deklarācijā vispār nav jāparāda.
Arī es uz dokumentu iegrāmatoju "aprēķināto PVN18%", un tajā pašā laikā atgrāmatoju.Piem. D5721 K5317- aprēķ.PVN 18% no ES ievestām precēm
D5317 K5721-PVN 18% atgrāmatošana no ES ievestajām precēm.
Arī es uz dokumentu iegrāmatoju "aprēķināto PVN18%", un tajā pašā laikā atgrāmatoju.Piem. D5721 K5317- aprēķ.PVN 18% no ES ievestām precēm
D5317 K5721-PVN 18% atgrāmatošana no ES ievestajām precēm.
Mazina - es neprecīzi uzrakstīju. Ar deklarācijas aizpildīšanu viss ir OK, pārmaksa vai parāds rodas no citiem darījumiem :). Bet par atgramatošanu biju piemirsusi, paldies!!!

Ince 16.01.2006 13:18
425 ziņojumi
425 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt