По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

PVN par preču iegādēm ES Uz tēmu sarakstu

PVN par preču iegādēm ES
Iegādājamies preces tālākai realizācjai ES, saņemu rēķinu, aprēķinu PVN 18%, PVN atskaitē salieku visas summas. Rezultāta PVN atskaitē sanak pārmaksas vai parāds. Tad nu skaidrs - maksā vai nav jāmaksā. Bet vai aprēķinātais PVN par preču iepirkšanu nav obligāti jāsamaksā pats par sevi? Kā tas bija darījumos ar muitas brokeriem, piemēram, kad viņi aprēķinaja un nomaksāja nodokli paši? Un vai pietiek ar PVN aprēķina uzrādīšanu uz dokumenta? Vai nav jātaisa kādas papildus izziņas par šīm summām?
Ince
Ince 16.01.2006 12:46
425 ziņojumi

Atbildes (3)

Bet vai aprēķinātais PVN par preču iepirkšanu nav obligāti jāsamaksā pats par sevi - только, если это импорт, ПВН платиться обязательно в бюджет по таможенной декларации, за исключением ввоза основных средств, если на это есть разрешение ВИДа.
Tt7
Tt7 16.01.2006 12:52
37863 ziņojumi
No ši darījuma PVN atskaitē nevar sanākt pārmaksa vai parāds.PVN deklarācijā ieliek gan 64.rindā , gan 55.rindā. Ja , piemēraam ir samaksāts PVN jau TUR( parasti uzrāda PVN % likmi), tad PVN deklarācijā vispār nav jāparāda.

Arī es uz dokumentu iegrāmatoju "aprēķināto PVN18%", un tajā pašā laikā atgrāmatoju.Piem. D5721 K5317- aprēķ.PVN 18% no ES ievestām precēm

D5317 K5721-PVN 18% atgrāmatošana no ES ievestajām precēm.
Mazamazina
Mazamazina 16.01.2006 13:05
264 ziņojumi
Mazina - es neprecīzi uzrakstīju. Ar deklarācijas aizpildīšanu viss ir OK, pārmaksa vai parāds rodas no citiem darījumiem :). Bet par atgramatošanu biju piemirsusi, paldies!!!
Ince
Ince 16.01.2006 13:18
425 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.