Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
kokmateriāli Uz tēmu sarakstu

Andab_8 11.01.2006 17:44
79 ziņojumi
79 ziņojumi
Atbildes (27)
Kā es zinu, jāsniedz reģistru no septembra līdz decembrim.

Ritata 11.01.2006 18:24
164 ziņojumi
164 ziņojumi
nu ne gluži reģistru, jo prasīts likumā (noteikumos) kopsavilkums apaļo kokmateriālu plūsmas uzskaitei.
Man teiksim ir katrai cirsmai atsevišķs reģistrs ar daudzumiem un summām, bet atskaitei cik sapratu summas netiek prasītas, tikai kubatūra.
Man teiksim ir katrai cirsmai atsevišķs reģistrs ar daudzumiem un summām, bet atskaitei cik sapratu summas netiek prasītas, tikai kubatūra.
v hranjiliše zasunula pie atskaites (kokmaterialu_kustiba)
no eto moj variant, kakoj ja sobirajusj sdavatj.
no eto moj variant, kakoj ja sobirajusj sdavatj.
Клео! У меня ничего не пришло
если сможете - на valterin@inbox.lv Заранее и очень-очень благодарю!

Tātad cik saprotu, tad plūsma no septembra līdz decembrim ar sākuma un beigu atlikumiem par katru cirsmu vai izcelsmes vietu?

Andab_8 11.01.2006 19:20
79 ziņojumi
79 ziņojumi
Varbūt man arī kāds var atsūtīt to atskaiti pa epastu andab_8@hotmail.com

Andab_8 11.01.2006 19:22
79 ziņojumi
79 ziņojumi
nosūtīju, bet atgādinu, ka tā nav apstiprināta ne ar kādiem normatīvajiem aktiem, izveidoju tikai to kā pati sapratu pēc noteikumu Nr.684 8.punkta
10. Katra mēneša sākumā un beigās (bet ne vēlāk kā līdz nākamā kalen¬dāra mēneša piecpadsmitajam datumam) reģistrā norāda apaļo kokmateriālu kopējo apjomu. Līdz nākamā gada 20.janvārim persona sagatavo apaļo kokmateriālu plūsmas uzskaites kopsavilkumu, kurā norāda šo noteikumu 8.punktā minēto apjomu summu pēc stāvokļa uz 31.decembri un līdz 31.janvārim iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta reģionālajā iestādē atbilstoši juridiskās personas juridiskajai adresei vai fiziskās personas deklarētajai dzīvesvietai.
8. Pēc cirsmas (cirsmu) izstrādes uzsākšanas katrā pagaidu uzglabāšanas vietā persona, kuras īpašumā vai tiesiskajā valdījumā ir koki vai no tiem iegūtie apaļie kokmateriāli, nodrošina apaļo kokmateriālu uzskaiti, norādot reģistrā šādu informāciju:
8.1. iegūto apaļo kokmateriālu faktiskais apjoms;
8.2. no pagaidu uzglabāšanas vietas aizvesto apaļo kokmateriālu apjoms un atbilstošā kokmateriālu transporta pavadzīmes-rēķina sērija, numurs un datums vai cita attaisnojuma dokumenta rekvizīti;
8.3. personiskajam patēriņam izmantoto apaļo kokmateriālu apjoms;
8.4.apaļo kokmateriālu nokraušanas vietā atlikušo apaļo kokmateriālu apjoms.
10. Katra mēneša sākumā un beigās (bet ne vēlāk kā līdz nākamā kalen¬dāra mēneša piecpadsmitajam datumam) reģistrā norāda apaļo kokmateriālu kopējo apjomu. Līdz nākamā gada 20.janvārim persona sagatavo apaļo kokmateriālu plūsmas uzskaites kopsavilkumu, kurā norāda šo noteikumu 8.punktā minēto apjomu summu pēc stāvokļa uz 31.decembri un līdz 31.janvārim iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta reģionālajā iestādē atbilstoši juridiskās personas juridiskajai adresei vai fiziskās personas deklarētajai dzīvesvietai.
8. Pēc cirsmas (cirsmu) izstrādes uzsākšanas katrā pagaidu uzglabāšanas vietā persona, kuras īpašumā vai tiesiskajā valdījumā ir koki vai no tiem iegūtie apaļie kokmateriāli, nodrošina apaļo kokmateriālu uzskaiti, norādot reģistrā šādu informāciju:
8.1. iegūto apaļo kokmateriālu faktiskais apjoms;
8.2. no pagaidu uzglabāšanas vietas aizvesto apaļo kokmateriālu apjoms un atbilstošā kokmateriālu transporta pavadzīmes-rēķina sērija, numurs un datums vai cita attaisnojuma dokumenta rekvizīti;
8.3. personiskajam patēriņam izmantoto apaļo kokmateriālu apjoms;
8.4.apaļo kokmateriālu nokraušanas vietā atlikušo apaļo kokmateriālu apjoms.
Liels paldies:)
Bet vai tad nevajag ari atlikumus uz mēneša sākumu un beigām. Pēc tavas atskaites būtu tāds jāaizpilda katrai cirsmai, bet es mēģinu dabūt visas cirsmas vienā atskaitē. Teikšu diezgan problemātiski.Un vid\a ar\i ir jāiesniedz tik smalki, par kartu pavadzīmi?
Bet vai tad nevajag ari atlikumus uz mēneša sākumu un beigām. Pēc tavas atskaites būtu tāds jāaizpilda katrai cirsmai, bet es mēģinu dabūt visas cirsmas vienā atskaitē. Teikšu diezgan problemātiski.Un vid\a ar\i ir jāiesniedz tik smalki, par kartu pavadzīmi?

Andab_8 11.01.2006 19:39
79 ziņojumi
79 ziņojumi
Cik saprotu veidlapa nav apstiprināta un katrs var veidot savu.Tikaiīstas skaidrības nav tomēr.

Andab_8 11.01.2006 19:41
79 ziņojumi
79 ziņojumi
Reģistram arī jābūt kokmateriālu glabāšanas vietā ne jau grāmatvedībā , vai ne tā?

Andab_8 11.01.2006 19:48
79 ziņojumi
79 ziņojumi
8.punktā atlikums uz mēneša sākumu netiek prasīts uzrādīt.
Katrai cirsmai es taisu atsevišķu koku pārskatu, bet tur es uzrādu visu informāciju, kas prasīta noteikumu 7.punktā:
7. Reģistrējot darījumu ar kokiem, persona norāda šādu informāciju:
7.1.kokmateriālu transporta pavadzīmes-rēķina sērija, numurs un datums;
7.2. darījumā iegūto koku apjoms un to vērtība latos.
respektīvi uzrādu:
- datumu, KTPR sēriju, numuru un ciršanas tiesību pārdevēja nosaukumu, kubatūru, cenu un summu latos pa ciršanas apliecinājumu numuriem (iegūstot ciršanas tiesības uz cirsmu);
- datumu, KTPR sēriju, numuru, kubatūru, cenu un summu realizējot pa ciršanas apliecinājumu numuriem (izvedot kokmateriālus no attiecīgās cirsmas);
- atlikumu pēc cirsmas izstrādes (neizcirsto kubu daudzumu un summu pa ciršanas apliecinājumu numuriem).
Katrai cirsmai es taisu atsevišķu koku pārskatu, bet tur es uzrādu visu informāciju, kas prasīta noteikumu 7.punktā:
7. Reģistrējot darījumu ar kokiem, persona norāda šādu informāciju:
7.1.kokmateriālu transporta pavadzīmes-rēķina sērija, numurs un datums;
7.2. darījumā iegūto koku apjoms un to vērtība latos.
respektīvi uzrādu:
- datumu, KTPR sēriju, numuru un ciršanas tiesību pārdevēja nosaukumu, kubatūru, cenu un summu latos pa ciršanas apliecinājumu numuriem (iegūstot ciršanas tiesības uz cirsmu);
- datumu, KTPR sēriju, numuru, kubatūru, cenu un summu realizējot pa ciršanas apliecinājumu numuriem (izvedot kokmateriālus no attiecīgās cirsmas);
- atlikumu pēc cirsmas izstrādes (neizcirsto kubu daudzumu un summu pa ciršanas apliecinājumu numuriem).
nu bet ja man koki stāv cirsmā, es taču nesiešu pie koka reģistru. Man reģistrs ir grāmatvedībā, jo nav telpu, kurās glabātos kokmateriāli. saskaņā ar noteikumiem arī cirsma ir pagaidu uzglabāšanas vieta. "6) pagaidu uzglabāšanas vieta — viena vai vairākas vienā īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošas viena kalendārā gada cirsmas un tajās iegūto apaļo kokmateriālu nokraušanas vieta, kā arī tādu apaļo kokmateriālu nokraušanas vieta, kuru ieguvei nav nepieciešams koku ciršanas apliecinājums." http://www.likumi.lv/doc.php?id=98597
Tātad vidā arī iesniedz tādu pārskatu par katru cirsmu atsevišķi? Arī par noliktavas kustību ir vajadzīgs atsevišķs pārskats, jo mēs pārvietojam uz noliktavu un pēc tam realižējam no noliktavas.

Andab_8 11.01.2006 19:57
79 ziņojumi
79 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt