Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Pamatlīdzekļi pie uzņēmuma pārdošanas Uz tēmu sarakstu
Atbildes (9)
Vai PL ir pārdoti kopā ar uzņēmumu? Vai tie vēl skaitās Jūsu ?Ja Jūsu vai izmantosiet savai saimnieciskajai darbībai?
Cik es saprotu, ja tiek pārdots uzņēmums, tad jau kopā ar visu "saimniecību", vai ne? Līdz ar to PL ir uzņēmuma bilancē. Patiesībā jau nevaram daļu PL turpināt izmantot saimn.darbībā, jo tie vairs netrodas mūsu "teritorijā"
Es uztraucos par to, ja atnāk piemēram, pārbaude...nevaru uzrādīt šos atsevišķos Pamatlīdzekļus
Bet citādāk, protams izdevīgāk ir tos atstāt

Īsti nesaprotu kāpēc izdevīgāk. Par tiem taču varbūt var dabūt naudu.Vaiarī pārdodiet par kaut vai vienu latu . Būs pārdoti un viss kārtībā. Ja PL nevariet parādīt tad vismaz norakstiet kā nolietojušos . Kāda tad ir to atlikusī vērtība?
Ja piemēram PL atlikusī vērtība ir 100 Ls, bet pārdodu es tos par 40, kā būtu jākontē tie 60 Ls? Kā kaut kādi zaudējumi?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt