Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Kā uzrādīt soc. nodokli? Uz tēmu sarakstu

Goldenmoon 04.01.2006 01:11
48 ziņojumi
48 ziņojumi
Atbildes (12)
NAV par šo cilvēciņu jāmaksā sociālais nodoklis vispār sakarā ar izmaiņām no 2005. gada 24. novembra.Viņš var vadīt uzņēmumu un pelnīt uz dividendēm.Bet,ja viņš ir pieņemts ar 11.kodu,viss kārtībā, ziņojumā alga būs 00,sociālāis 00,riska nodeva 00.Tikaiziņojumā ar šīm nullēm viņš obligāti jārāda katru mēnesi.

Vijoliite 04.01.2006 07:13
1711 ziņojumi
1711 ziņojumi
Goldenmoon, тогда, когда Вы платили за своего председателя правления соц.взносы с минимальной зарплаты, то и в отчете Вам надо было показать 80.00 в графе зарплата, так как иначе в налоговой инспекции не могли в программу ввести эти соц.взносы (33,09% от 80 лат). Но в ноябре (если не ошибаюсь) отменили начисление соц.взносов с минимальной зарплаты за членов правления, осуществляющих оперативные функции управления фирмой, с которыми не заключен трудовой договор. Vijoliite Вам об этом написала. А в Залктисе я не знаю, получится ли сделать так, как Вы хотите.
Kad veidojat algas sarakstu, tad pievienojat šo darbinieku algu sarakstam , bet algu nerēķiniet. Vienīgi riska nodeva parādās.Ar to nu es netiku galā.Varbūt janvārī būs uzlabojumi, kur šo riska nodevu varēs katram noteikt atsevišķi.

Aivareno 04.01.2006 08:44
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Liels paldies!

Goldenmoon 04.01.2006 09:58
48 ziņojumi
48 ziņojumi
Man radās vēl viens jautājums..firmas īpašnieks ir nerezidents. Viņš ES dalībvalstīs iepērk preci un norēķinās skaidrā naudā, ko noņem no konta. Tātad viņam tomēr vajadzētu būt darba līgumam. Kādu profesiju viņam var piešķīrt, ja viņš to preci gādā? Vai var likt par sagādnieku? Vēlreiz paldies.

Goldenmoon 04.01.2006 10:11
48 ziņojumi
48 ziņojumi
Varbūt tas īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs un tas tad arī ir viņa amats. Nekāds cits tad amata nosaukums nav vajadzīgs.
Viņš taču ir firmas īpašnieks,valdes priekssēdētājs, direktors - sauciet kā gribat.Kādēļ gribat piešķirt papildus profesiju.Līgumā aprakstiet viņa pienākumus un viss.Manuprāt, neko papildus nevajag.

Aivareno 04.01.2006 10:14
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Piešķirt citu profesiju domāju tāpēc, ka viņš ir iecēlis jau direktoru, kurš atbild par visu to kas atrodas Latvijas teritorijā, bet viņš pats darbosies tikai ES dalībvalstīs..

Goldenmoon 04.01.2006 10:19
48 ziņojumi
48 ziņojumi
Kaut arī viņš ir iecēlis citu direktoru kā valdes priekšsēdētājs( ja tā ir) viņš tāpat paliek un cits amats nav vajadzīgs.
Un kā var uzzināt vai ES dalībvalsts firma ir PVN maksātāji? Ja viņi, piemēram, nebūdami PVN maksātāji tomēr uzliek kaut kādu savu PVN nodokli vai par to viņi atbildēs paši savā valstī, vai mums arī no tā būs jācieš?

Goldenmoon 04.01.2006 10:26
48 ziņojumi
48 ziņojumi
Vai ir PVN maksātājs ES firma var pārbaudīt www.vid.gov.lv
Labi..teiksim es atrodu, ka tomēr viņi nav...ko tad man darīt ar to PVN kuru viņi tomēr uzliek? Kā man tas atspoguļosies grāmatvedībā? vai tas PVN būs jāpievieno precei un līdz ar to jāpalielina preces iegādes vērtība? :-?

Goldenmoon 04.01.2006 10:34
48 ziņojumi
48 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt