Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
rēķins un nodokļi
Juridiskā persona A iznomā telpas juridiskajai personai B, piestādot rēķinu par nomas maksu un komunālajiem maksājumiem pēc rēķiniem no Latvenergo un ūdenstīkliem. Savukārt juridiskā persona A šīs telpas nomā no fiziskās personas, kas piestāda firmai A rēķinu par nomas maksu un komunālajiem maksājumiem pēc Latvenergo un ūdenstīklu rēķiniem. Kā pareizi izrakstīt rēķinu firmai B no firmas A? Vai rēķinā norādītie nodokļi jāiemaksā budžetā?
Es domāju tā:
1. Nomas maksa summā 100,- (mērvienība pak. , daudzums 1, cena 100,-)
PVN 18% summā 18,-
kopā 118,-
2. par ūdeni (Ūdenstīklu rēķins) summā 0,64 (Mērvienība m3, daudzums 2, cena 0,32)
PVN 5% summā 0,03
3. par elektroenerģiju summā 21,19 (Latvenergo rēķins) (mērvienība kwh, daudzums 500, cena 0.043)
PVN 18% summā 3,81
kopā apmaksai 143,67
Vai arī jāraksta nevis Latvenergo un Ūdenstīkli, bet fiziskā persona, kas piestāda firmai A rēķinu par komunālajiem pakalpojumiem?
Atbildes (5)
un kā PVN deklarācijā uzrāda ? atsevišķi 5% likmi un atsevišķi18% ? likmi?
PVN pielikumā jāuradā Latvenergo un iekavas tā persona, kura izraksta rēķinu. Firmai A jāizraksta rēķinu, ar uzrādi telefons Latvenergo rēķina numurs un PVN numurs Latvenergo.
Es domāju, ka firma A ir pakalpojuma sniedzēja vietā, tāpēc rēķinu es izrakstītu tā, kā jūs rakstījāt. PVN deklarācijā ir atsevišķi aizpildāmas ailes 5% un 18%.
В принципе в своем счете ссылаются на счета других поставщиков комм.услуг те предприятия, которые не включают эти услуги в НДС декларацию.
manuprāt summas zem 100 latiem (kā piemērā) nemaz nevajag uzrādīt PVN1 pielikumā atsevišķi, bet gan pieplusot pie pārējiem rēķiniem zem 100 latiem.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture