По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Grāmatojumu reģistrācija. Uz tēmu sarakstu

Grāmatojumu reģistrācija.
Pie vsiem miļjons dokumentiem, ko grāmatvedis kārto katram darījumam apakšā, pēkšņi, auditors paprasa, ka vajag grāmatojuma reģistrācijas žurnālu. Labi, tiem ,kam programmas, grāmatojumi reģistrējas automātiski, bet tiem, kam neesot programmu, vajagot pašam tādu vest un uz dokumenta pie katra grāmatojuma pierakstīt klāt reģistrācijas numuru un datumu un vēl parakstu ar visu atšifrējumu.

Es nesaprotu, vai pasaule paliek traka, vai tiešām ir tādas parsības par grāmatošanu? Līdz šim uz dokuemntiem sarakstīju tikai grāmatojumus bez datumiem un reģistriem un parakstiem.
Roms
Roms 14.12.2005 09:11
nav ziņojumu

Atbildes (54)

Piekrītu , ka VID paliek traks
Ilma
Ilma 14.12.2005 09:13
30495 ziņojumi
rakstu reģistrācijas numuru no reģistra kurā to dokuemntu esmu iereģistrējusi. Ja tā ir KTPR, tad ierakstu reģistrācijas numuru no KTPR žurnāla, ja tas ir rēķins, tad ierakstu numuru no ž/o, kurā tas rēķins iereģistrēts, ja tas ir čeks, tad uz čeka lieku kārtas numuru no avansa norēķina.
Cleo
Cleo 14.12.2005 09:20
19235 ziņojumi
Es vedu grāmatvedības uzskaiti ar Tildi, bet arī tur dokumentu reģistrācijas žurnāla kā tāda nav. Vienkārši katram dokumentam ir savs numurs. Tildē man paskaidroja, ka neesot tāda likumdošanas akta, kas prasītu vēl kādu reģistru bez katras dokumentu grupas reģistra- kases, banka, saņemtie, izrakstītie un t.t. Kad vēl vedu visu ar ekseli, tad katrai grupai dokumentus katra mēneša reģistrā numurēju visa gada garumā un uz dokumenta uzrakstīju numuru no reģistra. Kontējums bija uz dokumenta un pēc numura uz dokumenta varēja vēl redzēt tā iegrāmatojumu reģistrā. Bet Tildē tā nevar. Pagaidām par to daudz nedomāju, bet ja jau Jums prasa, tad būs kaut kas jāštuko. Vai sodu lielu vajadzēs maksāt?
Velta50
Velta50 14.12.2005 09:20
280 ziņojumi
Jā, es principā daru kā Cleo, tikai Tilde nedod žurnālorderus ar reģistrācijas numuriem, tur ir tikai dokumenta numurs. tas mani arī mazliet tagad satrauc.
Velta50
Velta50 14.12.2005 09:22
280 ziņojumi
kā tad nav? ir Tildē operāciju reģistrācijas žurnāls, kurā automātiski reģistrējas pilnīgi katrs grāmatojums un tieši no šī reģistra numurs parādās Finansu dokumentos kā reģ.Nr. Tildē ir pat iespēja izdrukāt operāciju uzskaites žurnālu.
Cleo
Cleo 14.12.2005 09:23
19235 ziņojumi
Sadaļa "finanšu atskaites" ---> Operācijas periodā... --> izvēlēties atskaiti "operācijas laika intervālā" tālāk var izvēlēties kontus un datumus no līdz vai vienkārši spiežot tālāk , tālāk iegūt visu operāciju laika periodā izdruku.
Cleo
Cleo 14.12.2005 09:29
19235 ziņojumi
Lūdzu pasaki kur, es speciāli dēļ tā biju aizbraukusi uz Jumi, tas puisis man teica pavisam ko citu, -ka kontu izdrukās reģistrācijas numuru ielikt nevar, tikai dokumenta numuru. Paskaidroja, ka reģistrācijas numuram neesot nekādas nozīmes ,jo pēc tā vienalga dokumentu atrast nevarot un dokumentu reģistrācijas žurnāla kā tāda neesot. Es labrāt pa mēnesi izprintētu dokumentu reģistru , tad jau varētu uz dokumentiem likt to numuru no reģistra. kā Jūs darat?
Velta50
Velta50 14.12.2005 09:31
280 ziņojumi
Nu man jau patīk- priekš kam es maksāju 8 latus un braucu uz Rīgu, ja varēju uzreiz par velti paprasīt forumā. Turpmāk tā arī darīšu- ceru, ka kāds Ziemsvētku Vecītis Jums par to kādu druska prieka atnesīs.:)
Velta50
Velta50 14.12.2005 09:35
280 ziņojumi
Cleo, man laikam ir netāda programma, bet izdarot precīzi kā tu teici, man dod dokumentu sarakstu, bet tikai ar dokumenta numuru-kā jau Tildē teica, reģistrācijas numura tur diemžēl nav.
Velta50
Velta50 14.12.2005 09:41
280 ziņojumi
Nu jā, dokumentus es arī reģistrēju, bet grāmatojumiem nekad neesmu taisījusi atsevišķu reģistrāciju.
Roms
Roms 14.12.2005 09:50
nav ziņojumu
tiešām jaunajā versijā vairs nav reģ.numura, vecajā bija gan. Kāpēc gan noņēma? hmm , jāpaskatās varbūt kur citur ir.
Cleo
Cleo 14.12.2005 09:52
19235 ziņojumi
Tā nav VID pārbaude, bet starptautiska auditoru kopānija, kura vienkārši revidenta atzinumā par gada pārskatu ierakstīs piezīmi, ka nav šis reģistrs sakārtots un grāmatojumi uz dokumentiem nav ar parakstiem un datumiem. Dusma, ka tad, kad nav kur piesieties,tad tik un tā izdomā, kur piesieties. lai uzņēmuma vadītājs domā, ka viņi tomēr ir rūpīgi strādājuši un samaksātā nauda nav aizgājusi vējā. Laikam baidās teikt, ka grāmatvedis labi strādā savādāk nākošreiz vispār viņus neuzaicinās.
Roms
Roms 14.12.2005 09:56
nav ziņojumu
Tildes jumī izvēloties operācijas laika periodā- atskaite labajā pusē ir kolonna ar ikonām, izvēlas- jauns un pats var veidot nepieciešamās atskaites formas , ar visu nepieciešamo informāciju, tai skaitā pievienot dokumentu reģistrācijas Nr.
Berziplus
Berziplus 14.12.2005 09:56
217 ziņojumi
Cleo nemocies, es tak teicu, ka Tilde uzskata , ka vairs nevajag. Jautājums tikai kāpēc tad VID-s prasa. Kamēr es vedu ekselī, man arī bija smuki pa numuriņem. Tagad skatos, ka tevis piedāvātajai atskaitei galā- kur kontējuma piezīmes varētu likt numurus( visa gada garumā) un tos pašus uzrakstīt uz dokumentiem. Nu domāšu vēl kā darī.
Velta50
Velta50 14.12.2005 09:59
280 ziņojumi
nu tad tā. ir iespēja izveidot savu operāciju uzskaites žurnālu, ieliekot tur Dokumenta reģistrācijas numuru kā vienu no ailītēm, pārējās pēc izvēles, ko tieši gribas un tiešām izveido tādu žurnālu ar Tilde Jumī piešķirto reģistrācijas numuru dokumentam.
Cleo
Cleo 14.12.2005 10:03
19235 ziņojumi
nu re Berziplus jau atbildēja kamēr es mēģināju izveidot žurnālu.
Cleo
Cleo 14.12.2005 10:04
19235 ziņojumi
principā sanāk ļoti skaists žurnāls ar ailēm ko izvēlies "Reģistrācijas numurs, Partneris, debeta konts, kredīta konts, apgrozījums (summa)."
Cleo
Cleo 14.12.2005 10:05
19235 ziņojumi
Uh, tiešām, paldies. Nu tikai būs tie visi numuri jāsaraksta arī uz dokumentiem. Bet nu vismaz ir kaut kāda jāga tam numuram.
Velta50
Velta50 14.12.2005 10:09
280 ziņojumi
Клео, нужен порядковый номер документа, а не порядковый номер проводки в базе. Скажем пришло 10 ППР, так у 10-й накладной номер будет 10, а не 524 номер проводки в базе.
Makssoft
Makssoft 14.12.2005 10:19
24122 ziņojumi
a ja to tut pri4om? Ne ja vedj razrabotala Tildes Jumis.

Man uz KTPR arī katru mēnesi nesākas kārtas numurs ar 1, jo KTPR es reģistrēju speciālā žurnālā un lieku kārtas numuru no šī žurnāla kur numerācija turpinās no gada sākuma. Tāpat arī maksājuma uzdevumiem numerācija ir no gada sākuma.

Kāda gan starpība kādu kārtas numuru uz tā dokumenta uzzīmēt, ja tas numurs neko nedod. Vienīgie, kam kārtas numuri ir mēneša ietvaros ir čeki pie avansa norēķiniem, bet arī tur es lieku uz čeka avansa norēķina numuru un caur svītriņu čeka kārtas numuru no rindiņas ieraksta avansa norēķinā, teiksim 11- 1, 11- 2, utt.
Cleo
Cleo 14.12.2005 15:01
19235 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.