Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dāvanu kartes:
Labdien, kolēģi:)
Man tāds jautājums: 1.Uzņēmums iegādājās dāvanu kartes, lai apsveiktu savus labākos sadarbības partneru, kā man šos izdevumus klasificēt, kā prezentācijas vai?
2.Vielaikusuzņēmums iegādājās ar dāvanu, kartes priekš saviem darbiniekiem, kā balvu. Vai šīs dāvanu, kartes varu iekļaut, tai summā, kas neapliekas ar nodokļiem vai nē?
3.Kodarīt ar PVN, kas ir iekļauts šajā summā? Piemēram 42,80 pVN7,70 summa 50Ls
Ceru uz gudrajiem, kolēģiem, kas iepriekš ir saskarušies ar šādiem jautājumiem:)
Atbildes (8)
3. Ja karta maksa 5 Ls,
t.sk PVN, darbinikam jūs taču dāvināsiet visu summu 5 Ls. Līdz ar to problēma ar PVN atkrīt

.
2. Varāt dāvināt Dāvanu kartes līdz 80 Ls ieskaitot.
1. Tomēr neliktu tādas dāvanas uz prezentāciju, īpaši ja ņemt vērā ka tas nav jūsu uzņēmuma dāvanu kartes.
Klepa:)Kur tad uz izdevumiem, kas nav saistīti ar saimniecisko darbību?
Nu jā. Nekas cits nesanāks.
Paldies!
Man jau tā likās, bet gribēju pārliecināties:)
Vēl, ja dāvina dāvanu kartes darbiniekiem, tad ier VID jāiesniedz, kādi pārskati? Protams rīkojums nepieciešams, un viss manuprāt?
Iesniedzot līdz 1.febrpaziņojumu par algas nodokli 1.vai2.formu uzrādīsiet kā neapliekamos ieņēmumus darbiniekam.
o.k., bet tad dāvanu kartes pašas es grāmatoju, kā?
Д5620 К2380 nopirkāt
Д8290 К5610 pielikāt pie algas
Д5610 К5620 darbinieks saņem. Tad summa paradisies Paziņojumā.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture