Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
NEPAREIZS NODOKĻU APRĒĶINS NO ALGAS Uz tēmu sarakstu

Deinucis 29.11.2005 13:50
41 ziņojums
41 ziņojums
Atbildes (17)
Ministru kabineta noteikumi Nr.1017
Rīgā 2004.gada14.decembrī (prot. Nr.72 20.§)
Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes sadalījumu pa valsts sociālās apdrošināšanas veidiem 2005.gadā
4. Obligāto iemaksu likme, ieskaitot darba negadījumu apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi, ja darba ņēmējs ir I vai II grupas invalīds, izdienas pensijas saņēmējs vai III grupas invalīds - valsts speciālās pensijas saņēmējs, ir 30,55 % no obligāto iemaksu objekta. Obligāto iemaksu likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju ir attiecīgi 22,24 % un 8,31 %. Obligāto iemaksu likmes sadalījums pa sociālās apdrošināšanas veidiem ir šāds
Rīgā 2004.gada14.decembrī (prot. Nr.72 20.§)
Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes sadalījumu pa valsts sociālās apdrošināšanas veidiem 2005.gadā
4. Obligāto iemaksu likme, ieskaitot darba negadījumu apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi, ja darba ņēmējs ir I vai II grupas invalīds, izdienas pensijas saņēmējs vai III grupas invalīds - valsts speciālās pensijas saņēmējs, ir 30,55 % no obligāto iemaksu objekta. Obligāto iemaksu likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju ir attiecīgi 22,24 % un 8,31 %. Obligāto iemaksu likmes sadalījums pa sociālās apdrošināšanas veidiem ir šāds
IIIгр. инвалидности налоги ,как для обычных работников 9%,а 8,31% для инвалидов-valsts specialās pensijas saņemējs.

Diana8 29.11.2005 14:05
3 ziņojumi
3 ziņojumi
Kā man pareizi norakstīt šos pārmaksātos 3Ls. Uz saimnieciskās darbības izdevumiem?

Deinucis 29.11.2005 14:44
41 ziņojums
41 ziņojums
VID iesniedzu soc.nod.atskaiteslabojumus. Bet tajos laboju tikai IIN, jo lai arī cik es nebiju izbrīnīta Soc.nodolisVID izdrukā parādījās pareizais, bet man mapītē atskaites ar citiem cipariem. Ar to jau es tiku galā, biju VID un nokārtoju.

Deinucis 29.11.2005 14:47
41 ziņojums
41 ziņojums
Ja tie ir pārmaksāti , tad tie ir ar saimn.darbību nesaistīti izdevumi. Varbūt var kā 'naudas balvu noformēt šim cilvēkam. Tad tie 3 Ls neapliksies ar nodokļiem
Grāmatošu tā
D 84.. K 5610
84.. ārkārtas izdevumi.
Un ja pareizi saprotu man par šo summu būs jāpalielina apliekamais ienākums?
D 84.. K 5610
84.. ārkārtas izdevumi.
Un ja pareizi saprotu man par šo summu būs jāpalielina apliekamais ienākums?

Deinucis 29.11.2005 14:57
41 ziņojums
41 ziņojums
Ей ку-ку!!!!
Дейнуцис, а Вы только себя слышите или кого-то еще???
Откуда у Вас переплата взялась и почему Вы не правильно считали???? Ведь ставка у 3 группы инвалидности такая же как и у 1 и 2 группы. Я даже ссылку дала на нормативный документ.
Нееее, дело конечно Ваше, делайте как хотите, только вот странно исправлять на НЕ правильно.
Дейнуцис, а Вы только себя слышите или кого-то еще???
Откуда у Вас переплата взялась и почему Вы не правильно считали???? Ведь ставка у 3 группы инвалидности такая же как и у 1 и 2 группы. Я даже ссылку дала на нормативный документ.
Нееее, дело конечно Ваше, делайте как хотите, только вот странно исправлять на НЕ правильно.
Amuil, III grupai ir tādas pašas nodokļa likmes kā parastajiem 33,09%(24,09% un 9 %. Tikai tad ja ir III grupa-valsts speciālā pensija ir tādas likmes kā I un II gr. invalīdiem. Valsts speciālā pensija ir černobiliešiem un vēl kaut kādas tur pensijas. Tā man izskaidroja VID
Man VID teica to pašu. Bet es tā arī nesapratu grāmatojums ir pareizs, tā drīkstēs darīt?

Deinucis 29.11.2005 15:49
41 ziņojums
41 ziņojums
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt