Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kases grāmata
Kā pareizi jāsaprot MK noteikumu Nr.584 5.punkts"Ja uzņēmuma vidējie dienas skaidrās naudas ieņēmumi kasē nav lielāki par 100 latiem, uzņēmums kases grāmatu kārto reizi nedēļā. ..."
Vai kases grāmata šai gadījumā OBLIGĀTI jākārto reizi nedēļā vai tomēr pēc saviem ieskatiem, var kārtot katru dienu?
Atbildes (57)
Es tā esmu iesācis.Cleo,Ar 30.datumuir datēts žurnālorderis, kurā beigu atlikums sakrīt ar kases grāmatā uzrādīto beigu atlikumu (šai gadījumā uz 18.datumu.Mannav skaidrs, kas tas žurnālorderis ir?
Logram,"В выходной просто пишется на начало дня и остаток на конец дня - без оборота." labrīt, no kura teikuma noteikumos tas izriet? Kur noteikumos teikts, ka dienā, kad nav kases operāciju ir jāpārnes atlikumi?????
Aivars007 "11. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot datorprogrammu, tad nodrošina izdrukas – attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus. Pārskatiem jābūt numurētiem no pārskata gada sākuma augošā secībā. Pārskata gada beigās vai, ja nepieciešams, agrāk izdrukas brošē hronoloģiskā secībā.
12. Papīra reģistra veidā sagatavotai kases grāmatai jābūt ar noplēšamām ielikuma lapām, kuras paredzētas kases ieņēmumu un izdevumu pārskatu sagatavošanai. Kases grāmatas lapas numurē no pārskata gada sākuma augošā secībā, caurauklo, pēdējā lapā norāda lapu skaitu un apliecina ar uzņēmuma vadītāja un atbildīgā grāmatveža parakstu un zīmogu, ja tāds ir. Kases grāmatas lapai un noplēšamai ielikuma lapai ir viens un tas pats numurs."
Es neveicu uzskaiti grāmatvedības datorprogrammā tāpēc man ieņēmumu un izdevumu pārskats ir žurnālorderis, citam tas var saukties pārskats.
Logram - pārlasiet 4.punktu"4. Kases grāmatu kārto katru dienu, bet šo noteikumu 5.punktā minētajā gadījumā – katru nedēļu (turpmāk – attiecīgais periods), KAD uzņēmumam BIJUŠAS kases operācijas, izdarot šādus ierakstus:.."
Jeslji v dannij denj kassovih operacij nebilo to i zapolnjatj kassovuju knjigu net prava. IMHO.
Aivareno -
http://www.vgk.lv/download.php?setgc=webftp&dir=PUBLIC/registri&file=zurnalorderis_kase.xls
Žurnālorderu grāmatvedības forma – pamatā ir uzkrāšanas principa plaša izmantošana. Vienveidīgu saimniecisko operāciju reģistrāciju tieši no pirmdokumentiem izdara uzkrāšanas reģistros, grupējot operāciju summas pa korespondējošajiem kontiem. Pārskata perioda beigās šajos uzkrāšanas reģistros katram korespondējošajam kontam aprēķina kopsummas, kuras ieraksta virsgrāmatā.
Uzkrāšanas reģistri ir žurnāli, kuros dokumentus reģistrē hronoloģiskā secībā. Šajos žurnālos uz katra mēneša 1.datumuaprēķina saldo.
ŽURNĀLS – ORDERIS ir kombinēts hronoloģiskās un sistemātiskās uzskaites reģistrs. Dažos gadījumos tas var būt arī reģistrs. Kurā apvienota sintētiskā un analītiskā uzskaite (norēķini ar piegādātājiem).
Žurnālorderu uzbūves pamatā ir saimniecisko operāciju atspoguļošanas šahveida princips. Tas nozīmē, ka operācijas summu ar vienu ierakstu iegrāmato abos korespondējošos kontos. Žurnālorderus var sastādīt pēc debeta un kredīta pazīmes, t.i., izejot no attiecīga konta debeta vai kredīta apgrozījuma.
Cleo!По поводу записи за выходной день,прошу прощения.Конечно,в этот день ничего не пишу.Но возникает вопрос:если были кассовые операции один раз в месяц,например 16 числа,то в следующем месяце,скажем опять 16 числа, я должна писать с 16.11 до 16.12?А если в какой-то месяц вообще не было кассовых операций,то надо ли заполнять журнал-ордер?
es rakstu nevis periodu, bet tieši to datumu, kurā ir kases operācija - vienā kases grāmatas lapā ir 16.novembris(pieņemsim, ka vairāk operāciju mēnesī nav bijis), tad nākošā operācija ir 16.decembrī un nākošajā kases grāmatas lapā leku datumu 16.decembris
Ja kases operāciju nav bijis vispār es ž/o netaisītu (jo tas ir pārskats par mēneša skaidras naudas ksutību kasē), bet uztaisītu gan naudas līdzekļu esamības inventarizācijas aktu, kur norādītu skaidrās naudas atlikumu kasē summā un pa nomināliem, kā arī pēdējo kases orderu numurus.
Aivareno, nu redz jānopērk VGK+ lai redzētu paraugu no manas failu glabātuves.
Cleo, es jau sen esmu nopircis!
А акт инвентаризации пишите на последний день месяца, когда не было движения денег?И обязятелен ли этот акт?
ja pišu, u mena v metodike napisano shto sostavljajetsja akt každij mesjac (mne tak udobnjej i shto bi nevoznjikalji voprosi), drugije možet i delajut akt raz v god.
Apskatījos, un jēgu
nesapratu.Esjau vadu datorā un tagad sāku domāt, kādus pārskatus man vēl drukāt.
Aivareno bet vai aprakstu arī izlasīji par ž/o ? Vispār jau to māca skolās (teorija). Tev Zalktī iespējams arī ir Kases pārskats, tas jau ir tas pats, tik iespējams izskats cits, bet pēc būtības jābūt tam pašam - atlikums uz sākumu, naudas kustība kasē pārskata mēnesī- kopsummas - atlikums mēneša beigās.
Zalktī ir viss-gan kases grāmata,gan kases pārskats,gan konta apgrozījuma pārskats.
Nu ja ka ir.Tikaiizskatās savādāk.Kāds es tups - pats brīnos!:)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture